Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

"Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth"

"Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth"
Completed Program

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως συνεπικεφαλής του δικτύου Anna Lindh στην Ελλάδα, συμμετέχουν στη δράση “Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth” που διοργανώνει το ίδρυμα Anna Lindh, σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη: Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Η δράση θα πραγματοποιηθεί 26-28 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, με κύριο στόχο την κατάρτιση και τη δικτύωση νέων από χώρες της Μεσογείου.

Αφορμή για τη δράση Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth υπήρξε η οικονομική και κοινωνική κρίση των χωρών της Μεσογείου και επιπτώσεις  αυτής στους νέους και νέες των περισσότερων κρατών. Πιο συγκεκριμένα, οι διοργανωτές έχοντας διαπιστώσει πως με τα νέα δεδομένα, διαμορφώνεται συγχρόνως και νέα πολιτική- οικονομική κατάσταση, η οποία έχει ως αποτέλεσμα, οι νέοι της Μεσογείου να αντιμετωπίζουν προβλήματα ανεργίας, έλλειψης ευκαιριών, ρατσισμού, ξενοφοβίας  κ.α.. Δεδομένης της κατάσταση αυτής, οι διοργανωτές της δράσης διαπίστωσαν πως οι νέοι πλέον έχουν νέες ανάγκες και απατήσεις και χρειάζονται νέα κίνητρα και δεξιότητες, ώστε να μπορούν να προσαρμοστούν στις καινούριες συνθήκες και να αξιοποιήσουν μελλοντικές ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, η δράση Creative Entrepreneurship, Active Citizenship: Opportunities for EuroMed Youth θα πραγματοποιηθεί με 65 συμμετέχοντες από χώρες της Μεσογείου, εκ των οποίων 15 θα προέρχονται από την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν, μέσω διαδραστικών μεθόδων, πάνω σε θέματα που αφορούν στη νεανική επιχειρηματικότητα, ώστε να είναι σε θέση να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν καινοτόμες ιδέες, αντιμετωπίζοντας με τον τρόπο αυτό τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και, συγχρόνως, συμβάλλοντας θετικά στις κοινότητες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου, στην αίθουσα συσκέψεων, στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Αναζητούμε 5 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Ιταλία Ιούλιος 2017 – Ιανουάριος 2018. Προθεσμία υποβολής αίτησης 24/04/2017

Active Program

Αναζητούμε 4 συμμετέχοντες για να λάβουν μέρος στο Youth Seminar Living together in Europe: Our Challenge! 7 - 13 Μαίου 2017, Θεσσαλονίκη

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 03/03/2017.

Active Program

REACH-OUT: Ενδυναμώνοντας τους youth workers να προσεγγίσουν τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα για τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο. Αναζητούνται 2 άτομα για να πάρουν μέρος στα σχέδια κατάρτισης και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα. Πρώτο πρόγραμμα 30/11 - 08/12/2016, Vrnjacka Banja, Σερβία. 

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα "Play for Inclusion" - Αναζητούμε 2 άτομα που θα λάβουν μέρος σε σχέδιο κατάρτισης στη Σερβία και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 20/10/2016

Completed Program

Τα αποτελέσματα τις έρευνας καθώς και δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος  HUMAN RIGHTS EDUCATION FOR RURAL YOUTH PROJECT  

Active Program

Αναζητούμε 10 νέους/νέες (18-30 ετών) να πάρουν μέρος σε ένα Πρωτοποριακό πρόγραμμα κύκλων εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω στο προσφυγικό. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 20/06/2016.

Completed Program

Αναζητούνται 2 άτομα για να συμμετάσχουν σε μακροχρόνιο πρόγραμμα πάνω στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. 02 – 10/07/2016 Codlea, Ρουμανία. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 22/05/2016.

Active Program

Αναζητούμε 3 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Τουρκία Ιούλιος 2016 – Ιανουάριος 2017. Προθεσμία υποβολής αίτησης 16/05/2016