Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Roma Youth Building Bridges: Κάλεσμα συμμετοχής!

Roma
Completed Program

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων και η ΜΚΟ, FERYP (Forum of European Roma Young People), σε συνεργασία με το τμήμα Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, διοργανώνουν το σεμινάριο “Roma Youth Building Bridges”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Βουδαπέστη, 21- 27 Ιουνίου (συμπεριλαμβανομένων των ημερών μετακίνησης). Στόχος του σεμιναρίου είναι να ανοίξει διάλογο και να προωθήσει τη συνεργασία μεταξύ Ρομά -μη Ρομά οργανώσεων αλλά και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των νέων της κοινότητας σε προγράμματα νεολαίας.

Όπως έχει αποδειχθεί, οι στερεοτυπικές και παγιωμένες αντιλήψεις σχετικά με την κοινότητα των Ρομά αποτελούν αντικίνητρο για τις μη Ρομά οργανώσεις, που δεν επιχειρούν να ενασχοληθούν με τη συγκεκριμένη θεματική, παρέχοντας τις γνώσεις και την εμπειρία τους. Στόχος του σεμιναρίου “Roma Youth Building Bridges” είναι να «ανοίξει» διάλογος μεταξύ όλων των οργανώσεων, ώστε να εντοπισθούν σημαντικοί λόγοι και κίνητρα συμμετοχής όλων των φορέων νεολαίας, σε σχετικά προγράμματα.

Επιπλέον, το σεμινάριο θα επιδιώξει να ενθαρρύνει όλες τις οργανώσεις νεολαίας να ασχοληθούν με θέματα πολυπολιτισμικών διαφορών, να μάθουν να διαχειρίζονται αναμενόμενες συγκρούσεις, δημιουργώντας ευχάριστο και θετικό περιβάλλον. Ακόμη, κατά τη διάρκεια της κατάρτισης, θα συζητηθούν οι ανάγκες ή και τα εμπόδια της συμμετοχής των νέων Ρομά σε ευρωπαϊκά προγράμματα, ενώ θα προταθούν ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Οι συμμετέχοντες, 18- 30 ετών, μπορεί να είναι youth workers/ leaders, μέντορες, μέλη Ρομά/ μη Ρομά οργανώσεων ή νέοι που ενδιαφέρονται για τη θεματική. Απαραίτητη είναι η δέσμευση συμμετοχής σε όλες τις ημέρες του σεμιναρίου, καθώς και η γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Το κόστος συμμετοχής στο σεμινάριο ανέρχεται στα 50 ευρώ.

Για αιτήσεις συμμετοχής, εδώ. Καταληκτική ημερομηνία 4/5/2015.

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Αναζητούμε 5 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Ιταλία Ιούλιος 2017 – Ιανουάριος 2018. Προθεσμία υποβολής αίτησης 24/04/2017

Active Program

Αναζητούμε 4 συμμετέχοντες για να λάβουν μέρος στο Youth Seminar Living together in Europe: Our Challenge! 7 - 13 Μαίου 2017, Θεσσαλονίκη

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 03/03/2017.

Active Program

REACH-OUT: Ενδυναμώνοντας τους youth workers να προσεγγίσουν τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα για τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο. Αναζητούνται 2 άτομα για να πάρουν μέρος στα σχέδια κατάρτισης και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα. Πρώτο πρόγραμμα 30/11 - 08/12/2016, Vrnjacka Banja, Σερβία. 

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα "Play for Inclusion" - Αναζητούμε 2 άτομα που θα λάβουν μέρος σε σχέδιο κατάρτισης στη Σερβία και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 20/10/2016

Completed Program

Τα αποτελέσματα τις έρευνας καθώς και δράσεις που υλοποιήθηκαν μέσω του προγράμματος  HUMAN RIGHTS EDUCATION FOR RURAL YOUTH PROJECT  

Active Program

Αναζητούμε 10 νέους/νέες (18-30 ετών) να πάρουν μέρος σε ένα Πρωτοποριακό πρόγραμμα κύκλων εκπαίδευσης και κατάρτισης πάνω στο προσφυγικό. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων 20/06/2016.

Completed Program

Αναζητούνται 2 άτομα για να συμμετάσχουν σε μακροχρόνιο πρόγραμμα πάνω στους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης. 02 – 10/07/2016 Codlea, Ρουμανία. Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 22/05/2016.

Active Program

Αναζητούμε 3 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Τουρκία Ιούλιος 2016 – Ιανουάριος 2017. Προθεσμία υποβολής αίτησης 16/05/2016