Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Thessaloniki Pride, 23/6/2018, Θεσσαλονίκη

21 Ιουν 2018

Η United Societies of Balkans, εδώ και δέκα χρόνια, με ενεργή παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, προωθεί την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διοργάνωση ανταλλαγών νέων και σχεδίων κατάρτισης -φέρνοντας κοντά νέες και νέους από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη- τη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και την παραγωγή πολυμέσων.

Αυτήν την περίοδο, είναι σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη ένα 10ήμερο πρόγραμμα Youth Exchange με τίτλο «Diversity In Visual Arts - DIVA vol. 2», το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει σε επαφή 50 νέες και νέους από 10 ευρωπαϊκές χώρες και μέσω καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών εργαστηρίων να κατανοήσουν και να αναδείξουν τα δικαιώματα της LGBTI κοινότητας.

Η United Societies of Balkans στηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και καταδικάζει τις διακρίσεις σε βάρος όλων των ανθρώπων. Όπως κάθε χρονιά, έτσι και το 2018, η United Societies of Balkans στηρίζει έμπρακτα τις εκδηλώσεις του Thessaloniki Pride, το οποίο φέτος, διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, με το σύνθημα «Άκρως Οικογενειακόν».

Με το Thessaloniki Pride, εκφράζεται και γιορτάζεται η διαφορετικότητα κάθε ατόμου, σχετικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα, έκφραση και χαρακτηριστικά φύλου.Την ίδια στιγμή, με αφορμή τις εκδηλώσεις για το Thessaloniki Pride, εκφράζονται οι διεκδικήσεις της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας, με στόχο την απαλοιφή αρνητικών στερεοτύπων, τα οποία αναπαράγονται ακόμη στην κοινωνία.  

Στα πλαίσια του φεστιβάλ, λοιπόν, οι άνθρωποι της United Societies of Balkans, θα σας περιμένουν στο κιόσκι του φορέα το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στον Λευκό Πύργο, από τις 5μμ έως τις 10μμ, για να γνωριστούμε, για να σας ενημερώσουμε για τις δράσεις μας, για να κάνουμε κατασκευές και για να παίξουμε παιχνίδια σχετικά με την lgbti+ κοινότητα.

Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε όλους/ες/@!

Thessaloniki Pride, 23/6/2018, Θεσσαλονίκη