Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα: Αναζητούμε συμμετέχοντες

Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα: Αναζητούμε συμμετέχοντες
Completed Program

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν τρεις κύκλους σεμιναρίων που αφορούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, με τη συμμετοχή εθελοντών του φορέα και 10 νέων από την Ελλάδα. Ο τρίτος κύκλος σεμιναρίων αφορά στη δημοσιογραφία και στα Νέα Μέσα, θα πραγματοποιηθεί στα 12-14 Δεκεμβρίου, στον Πολυχώρο Τέχνης «ΦΙΞ in art».

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους, 18- 35 ετών, που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν πάνω σε θέματα που αφορούν στη δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ, τη συγγραφή άρθρων, τις συνεντεύξεις, το blogging και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να καταρτιστούν πάνω σε όλα τα στάδια που αφορούν  στη συγγραφή άρθρων, στις τεχνικές συνέντευξης (Προετοιμασία και σχεδιασμός της συνέντευξης, προσέγγιση του ερωτώμενου, αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων –δυσκολιών και στον τρόπο καταγραφής και απομαγνητοφώνησης), στο ρεπορτάζ και το φωτο-ρεπορτάζ. Ακόμη, οι νέοι-έες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στο blogging, τη διαχείριση του, τη διάχυση της πληροφορίας, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ορθή χρήση αυτών και στη σημασία τους στη σύγχρονη ζωή και στη δημοσιογραφία.

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 10 νέους- νέες, που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική και για τα ΜΜΕ, γενικότερα, ενώ κρίνεται σημαντικό, οι υποψήφιοι συμμετέχοντες να ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και σε μελλοντικές δραστηριότητες του φορέα μας, αξιοποιώντας τις γνώσεις που τους παρέχει η κατάρτιση. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κατάρτιση απευθύνεται και στους εθελοντές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του φορέα μας, οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Ενημέρωσης της U.S.B.. Για το λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η επαρκή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Έξοδα διαμονής και διατροφής δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα, ωστόσο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και άτομα εκτός Θεσσαλονίκης, εφόσον είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος στο aris.usb@gmail.com, έως και την Παρασκευή, 28/11.

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Αναζητούμε 5 συμμετέχοντες/ουσες για να λάβουν μέρος στην ανταλλαγή νέων "Diversity In Visual Arts" 11-22/06/2017, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Active Program

Αναζητούμε τέσσερα άτομα ως συμμετέχοντες και ένα άτομο για αρχηγό ομάδας/εκπαιδευτή για το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων "THE JOURNEY - Stories of Migration, Tales of Inclusion", 15 - 23/02/2017, Θεσσαλονίκη. Καταληκτική ημερομηνία 08/01/2017

Completed Program

Αναζητούμε 5 συμμετέχοντες για το πρόγραμμα "Youth Activism Generates Opportunity" Θεσσαλονίκη 10 -18/01/2017. Καταληκτική ημερομηνία 15/12/2016

Active Program

Contact Making Seminar, 15 - 20 Απριλίου 2016, Nasutów, Poland

Completed Program

 

Χρηματοδοτήθηκε από το ''Youth in Action'' - δράση 3.1.2 
Μαϊος 2013

Χρηματοδοτήθηκε από το ''Youth in Action'' - δράση 3.1.2, Μαϊος 2013

 

Completed Program

 

June 2012

Ιούνιος 2012

 

Completed Program

Χρηματοδοτήθηκε από το Youth in Action 3.1.2, Οκτώβριος 2012

Completed Program

Χρηματοδοτήθηκε από το Youth in Action 3.1.2, Μάρτιος 2010

Completed Program

Χρηματοδοτήθηκε από το Youth in Action 3.1.2, Ιανουάριος 2014