Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Εκδηλώσεις για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού

Active Program

21 του Μάρτη είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη όλων των Μορφών Φυλετικών Διακρίσεων, που υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το 1966 μετά τη βάναυση δολοφονία 69 διαδηλωτών στη Νότια Αφρική το 1960.

Η σφαγή έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια μιας διαμαρτυρίας ενάντια στους νόμους του απαρτχάιντ της κυβέρνησης της Νότιας Αφρικής, ένα καθεστώς συστηματικής  επιβολής φυλετικής ανισότητας και  διαχωρισμού.

Σήμερα ρατσιστικές δολοφονίες και βία εξακολουθούν να είναι συχνές και οι φυλετικές διακρίσεις συνεχίζουν να αποτελούν μέρος της καθημερινότητας μας.

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια, θα υλοποιήσουν και φέτος με την υποστήριξη διεθνών δικτύων,  οργανισμών και θεσμών (United Against Rasicm, Anna Lindh Foundation, YEU, Council of Europe, European Commission) μια σειρά δράσεων από τις 12 – 21 Μαρτίου 2016.

Οι εθελοντές που βρίσκονται στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus+ μας θα επισκευθούν φροντιστήρια ξένων γλωσσών της Θεσσαλονίκης και θα παραδώσουν εργαστήρια πάνω στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα εργαστήρια θα βασίζονται στην μη τυπική μάθηση και θα γίνονται στις μητρικές γλώσσες των εθελοντών.

Πως μπορείς να βοηθήσεις και εσύ;

Διαχέοντας το θετικό μήνυμα και υποστηρίζοντας τους συνανθρώπους μας στην ιδέα του όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι.

Την εβδομάδα 12 – 21 Μαρτίου σας προσκαλούμε να «ανεβάσετε» φωτογραφίες σας με ένα μήνυμα βάζοντας το hashtag  #UnitedInDifferences Θα προσθέσουμε μερικές φωτογραφίες μας για να καταλάβετε την ιδέα. Μοιράσου την φωτογραφία σου και μάθε περισσότερα στο facebook page της δράσης. ΕΔΩ

Έτσι, ο καθένας από εμάς θα είναι κομμάτι μιας μεγάλης αλυσίδας, όλοι οι φίλοι σας είναι ευπρόσδεκτοι να ενωθούν μαζί μας!

Διαδώστε το hashtag  :)

Εκδηλώσεις για την εβδομάδα κατά του ρατσισμού

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Ανοιξιατικόκαλοκαιρινά διεθνή προγράμματα τα οποία διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, σου δίνουν την δυνατότητα να δεις τα πράγματα αλλιώς. Όχι από την πλευρά του συμμετέχονα αλλά από την πλευρά της διοργάνωσης...

Άνοιξε το σύνδεσμο! :)

Active Program

Αναζητούμε άτομα τα οποία θα λειτουργήσουν ως συντονιστές/εκπαιδευτές καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο πρόγραμμα DIVA (DIversity in Visual Arts), Θεσσαλονίκη 11-22/06/2017.

Καταλητική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 30/03/2017.

Active Program

Ψάχνουμε εθελοντές για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του προγράμματος για τη δημιουργία σχεδίου με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών στην πόλη!

Active Program

Διαρθρωμένος διάλογος μεταξύ των νέων και της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του γραφείου Ανθεκτικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Completed Program

Εθνική Συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, 23 - 25/09/2016 Αθήνα

Completed Program

"Είδωλα" εθνικό πρόγραμμα κατάρτισης για την καταπολέμηση του Αντι-τσιγγανισμού μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. 16-19 Νοεμβρίου, Αθήνα.

Active Program

Τρία εθνικά σεμινάρια των 5 ημερών το καθένα πάνω στον διαπολιτισμικό διάλογο, την διαχείρηση συγκρούσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την υποστήριξη του Anna Lindh Foundation. Το πρώτο 16 - 20/05/2016 στη Θεσσαλονίκη

Completed Program

Σεμινάριο EVS  κατά την άφιξη 29/01 – 31/01/2016, Θεσσαλονίκη, Fix in Art

Active Program

Ημέρες ενημέρωσης για τα προγράμματα κινητικότητας νεολαίας.