Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

"ACIL: Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη

"ACIL: Active Citizens Laboratory": Σεμινάριο με θέμα τον ενεργό πολίτη
Completed Program

Αναζητούνται συμμετέχοντες για σεμινάριο που διοργανώνουν το ελληνικό παράρτημα του Anna Lindh Foundation και οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως συνεπικεφαλής του ιδρύματος στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014. Το σεμινάριο με τίτλο “ACIL: Active Citizens Laboratory” έχει ως κύριο θέμα την έννοια του ενεργού πολίτη και θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη φορέων της Θεσσαλονίκης και της Β.Ελλάδας, από τις 15-19 Σεπτεμβρίου, στο ξενοδοχείο Βεργίνα (http://vergina-hotel.gr/index.php/el/).

Το “ACIL: Active Citizens Laboratory αναζητά 25 νέους- νέες, που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν ή να επεκτείνουν τις γνώσεις τους γύρω από την έννοια του ενεργού πολίτη, αλλά και μέλη οργανώσεων ή ομάδων που δραστηριοποιούνται ήδη στην τοπική κοινωνία. Οι συμμετέχοντες, 18 έως 35 χρονών, δεσμεύονται ότι θα πάρουν μέρος σε όλες τις φάσεις της κατάρτισης και κρίνεται σημαντικό να ενδιαφέρονται για συνέχιση του προγράμματος και μελλοντικές δραστηριότητες. Το κάλεσμα απευθύνεται κυρίως σε όσους διαμένουν στη Θεσσαλονίκη, με εξαίρεση όσους είναι σε θέση να καλύψουν τα προσωπικά τους έξοδα διαμονής και διατροφής.

Η δράση φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους συμμετέχοντες για τη σημασία της ύπαρξης ενεργών πολιτών, να προβληματίσει και προσφέρει νέες γνώσεις και δεξιότητες. Με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων και των εργαστηρίων που θα υλοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς, οι νέοι θα προσεγγίσουν διάφορες θεματικές όπως, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα του πολίτη, την κοινωνία των πολιτών, την ξενοφοβία και τον ρατσισμό, το σεβασμό στο περιβάλλον.

Περισσότερα σχετικά με το πρόγραμμα της πενθήμερης κατάρτισης εδώ.

Οι οργανισμοί που συμμετέχουν στη διοργάνωση της πενθήμερης κατάρτισης είναι μέλη του ελληνικού δικτύου Anna Lindh και διαθέτουν πολυετή εμπειρία πάνω σε κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ανάλογα με τη θεματική πάνω στην οποία δραστηριοποιούνται, θα υλοποιήσουν εργαστήρια τυπικής και μη τυπικής μάθησης, με στόχο την πολύπλευρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από την έννοια του ενεργού πολίτη. Συγκεκριμένα, θα συμμετάσχουν οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων, ΑΝΤΙΓΟΝΗ,  Η ΑΡΣΙΣ, UNESCO youth club of Thessaloniki, "Επί Σκοπόν", Α.Ε.Ν.Α.Ο (Άτυπη Εκπαίδευση Νέων Άνευ Ορίων), ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ, Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Κορδελιού-Ευόσμου, Praxis, Public Benefits, Club Serres of Unesco.

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τους οργανισμούς, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρακαλούμε συμπληρώστε την αίτηση εδώ και αποστείλατε στο info@usbngo.gr (με cc στο aris.usb@gmail.com ).

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων Τρίτη 09/09/2014.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Anna Lindh Foundation (http://www.annalindhfoundation.org/home)

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Ανοιξιατικόκαλοκαιρινά διεθνή προγράμματα τα οποία διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, σου δίνουν την δυνατότητα να δεις τα πράγματα αλλιώς. Όχι από την πλευρά του συμμετέχονα αλλά από την πλευρά της διοργάνωσης...

Άνοιξε το σύνδεσμο! :)

Active Program

Αναζητούμε άτομα τα οποία θα λειτουργήσουν ως συντονιστές/εκπαιδευτές καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο πρόγραμμα DIVA (DIversity in Visual Arts), Θεσσαλονίκη 11-22/06/2017.

Καταλητική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 30/03/2017.

Active Program

Ψάχνουμε εθελοντές για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του προγράμματος για τη δημιουργία σχεδίου με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών στην πόλη!

Active Program

Διαρθρωμένος διάλογος μεταξύ των νέων και της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του γραφείου Ανθεκτικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Completed Program

Εθνική Συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, 23 - 25/09/2016 Αθήνα

Completed Program

"Είδωλα" εθνικό πρόγραμμα κατάρτισης για την καταπολέμηση του Αντι-τσιγγανισμού μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. 16-19 Νοεμβρίου, Αθήνα.

Active Program

Τρία εθνικά σεμινάρια των 5 ημερών το καθένα πάνω στον διαπολιτισμικό διάλογο, την διαχείρηση συγκρούσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την υποστήριξη του Anna Lindh Foundation. Το πρώτο 16 - 20/05/2016 στη Θεσσαλονίκη

Completed Program

Σεμινάριο EVS  κατά την άφιξη 29/01 – 31/01/2016, Θεσσαλονίκη, Fix in Art