Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Ambassadors of Intercultural Dialogue Education (16 - 20/05/2016 Thessaloniki)

Active Program

 Το πρόγραμμα θα φέρει κοντά 20 συμμετέχοντες από 10 διαφορετικές οργανώσεις-εταίρους, του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, οι οποίοι θα ασχοληθούν με κοινωνικά ζητήματα, μέσω της διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και διαλόγου. Οι δραστηριότητες του προγράμματος αυτού βασίζονται στην συνδυασμένη τυπική και μη τυπική εκπαίδευση και ασχολούνται με τα θέματα της μισαλλοδοξίας, των διακρίσεων, την αντιμετώπιση ρατσιστικών συμπεριφορών, τη ρητορική μίσους, κλπ.

Το πρόγραμμα αποτελείται από τρία ξεχωριστά σεμινάρια, καθένα από τα οποία διαρκεί 5 ημέρες. Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να εμπλακούν σε διάφορες δραστηριότητες, που στοχεύουν στην προώθηση του διαπολιτισμικού διαλόγου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προκειμένου να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, στάσεις και αντιλήψεις, που αφορούν κοινωνικές αξίες όπως η ιδιότητα του ενεργού πολίτη, η κοινωνική ένταξη και η ευημερία. Το πρώτο σεμινάριο θα υλοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη στις 16 - 20/05/2016. 

Επιπλέον, μετά το σχέδιο, οι συμμετέχοντες αναμένεται να επιστρέψουν στις οργανώσεις τους, αποφασισμένοι να καταργήσουν στερεότυπα και προκαταλήψεις στις τοπικές τους κοινότητες, μέσα από την υλοποίηση των δικών τους πρωτοβουλιών που θα πολλαπλασιάσει τις επιπτώσεις αυτού του έργου. Τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής είναι καλυμμένα στο 100% από το πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το Anna Lindh Foundation.

Κόστος συμμετοχής € 30 (Το ποσό δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης συμμετοχής). Προθεσμία αίτησης 17/04/2016

Για περισσότερες πληροφορίες εδώ! Για την αίτηση συμμετοχής εδώ!

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Ανοιξιατικόκαλοκαιρινά διεθνή προγράμματα τα οποία διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, σου δίνουν την δυνατότητα να δεις τα πράγματα αλλιώς. Όχι από την πλευρά του συμμετέχονα αλλά από την πλευρά της διοργάνωσης...

Άνοιξε το σύνδεσμο! :)

Active Program

Αναζητούμε άτομα τα οποία θα λειτουργήσουν ως συντονιστές/εκπαιδευτές καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο πρόγραμμα DIVA (DIversity in Visual Arts), Θεσσαλονίκη 11-22/06/2017.

Καταλητική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 30/03/2017.

Active Program

Ψάχνουμε εθελοντές για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του προγράμματος για τη δημιουργία σχεδίου με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών στην πόλη!

Active Program

Διαρθρωμένος διάλογος μεταξύ των νέων και της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του γραφείου Ανθεκτικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Completed Program

Εθνική Συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, 23 - 25/09/2016 Αθήνα

Completed Program

"Είδωλα" εθνικό πρόγραμμα κατάρτισης για την καταπολέμηση του Αντι-τσιγγανισμού μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. 16-19 Νοεμβρίου, Αθήνα.

Completed Program

Σεμινάριο EVS  κατά την άφιξη 29/01 – 31/01/2016, Θεσσαλονίκη, Fix in Art

Active Program

Ημέρες ενημέρωσης για τα προγράμματα κινητικότητας νεολαίας.