Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Balkan (RE) vision: αναζητάμε συμμετέχοντες!

Balkan (RE) vision: αναζητάμε συμμετέχοντες!
Completed Program

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων αναζητούν 2 συμμετέχοντες, 18-30 ετών, για σχέδιο κατάρτισης που θα πραγματοποιηθεί στην Καστοριά, 26/4- 5/5. Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην προώθηση της πολυπολιτισμικότητας και στην κατάρριψη στερεοτυπικών αντιλήψεων.

Το Balkan (re) Vision είναι μια ανανεωμένη εκδοχή του προηγούμενου προγράμματός μας Balkan Vision, και αποσκοπεί στην προάσπιση και το σεβασμό των δικαιωμάτων, μέσω της μη τυπικής μάθησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Συγκεκριμένα, στόχος του σχεδίου κατάρτισης είναι να μεταδώσει στου συμμετέχοντες τη γνώση, την εμπειρία και τις δεξιότητες, ώστε να υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταρρίπτουν στερεότυπα και προκαταλήψεις αλλά και να αντιμετωπίζουν φαινόμενα όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο σεξισμός κ.α..

Το πρόγραμμα κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 32 νέων από 10 χώρες των Βαλκανίων και της Ευρώπης ( Αλβανία, FYROM, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβακία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Τουρκία, Κύπρος, Ιταλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Κροατία και Ελλάδα).  Οι νέοι, μέσω της κατάρτισης, θα κατανοήσουν και θα λειτουργούν σε πολυπολιτισμικό περιβάλλον και θα είναι σε θέση να μεταφέρουν αυτές τις γνώσεις στις πατρίδες τους.

Για περισσότερες πληροφορίες και εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@usbngo.gr, μέχρι 22/03.

ΠροεπισκόπησηΣυνημμένοΜέγεθος
Balkanrevision Application Form873.5 KB
Balkanrevision Info Pack1.04 MB
Daily Programme857 KB

Share

Δείτε Επίσης

Active Program

Ανοιξιατικόκαλοκαιρινά διεθνή προγράμματα τα οποία διοργανώνονται στη Θεσσαλονίκη, σου δίνουν την δυνατότητα να δεις τα πράγματα αλλιώς. Όχι από την πλευρά του συμμετέχονα αλλά από την πλευρά της διοργάνωσης...

Άνοιξε το σύνδεσμο! :)

Active Program

Αναζητούμε άτομα τα οποία θα λειτουργήσουν ως συντονιστές/εκπαιδευτές καλλιτεχνικών εργαστηρίων στο πρόγραμμα DIVA (DIversity in Visual Arts), Θεσσαλονίκη 11-22/06/2017.

Καταλητική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 30/03/2017.

Active Program

Ψάχνουμε εθελοντές για να βοηθήσουν στη διοργάνωση του προγράμματος για τη δημιουργία σχεδίου με σκοπό την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών στην πόλη!

Active Program

Διαρθρωμένος διάλογος μεταξύ των νέων και της κοινωνίας των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του γραφείου Ανθεκτικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης. 

Completed Program

Εθνική Συνάντηση του ελληνικού δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh, 23 - 25/09/2016 Αθήνα

Completed Program

"Είδωλα" εθνικό πρόγραμμα κατάρτισης για την καταπολέμηση του Αντι-τσιγγανισμού μέσω της εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα. 16-19 Νοεμβρίου, Αθήνα.

Active Program

Τρία εθνικά σεμινάρια των 5 ημερών το καθένα πάνω στον διαπολιτισμικό διάλογο, την διαχείρηση συγκρούσεων και τα ανθρώπινα δικαιώματα, με την υποστήριξη του Anna Lindh Foundation. Το πρώτο 16 - 20/05/2016 στη Θεσσαλονίκη

Completed Program

Σεμινάριο EVS  κατά την άφιξη 29/01 – 31/01/2016, Θεσσαλονίκη, Fix in Art