Κάλεσμα συμμετοχής σε ομάδα εστίασης (focus group) με θέμα την λεκτική βία (hate speech) - Θεσσαλονίκη 18/02/2020

Κάλεσμα συμμετοχής σε ομάδα εστίασης (focus group) με θέμα την λεκτική βία (hate speech) - Θεσσαλονίκη 18/02/2020

Όλα
Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

 

 Στα πλαίσια του μακροχρόνιου ευρωπαϊκού προγράμματος “Raising Awareness for Inclusive Societies Expression (RAISE), αναζητούμε 10 νέα άτομα για να αποτελέσουν μία δυναμική ομάδα εστίασης(focus group). Τα άτομα αυτά, όπως ορίζουν οι προδιαγραφές και οι κύριοι στόχοι του προγράμματος, θα πρέπει να έχουν δεχθεί λεκτική βία (είτε σε μικρό είτε σε μεγαλύτερο βαθμό) και θα κληθούν να συζητήσουν και να εκφράσουν τα βιώματα και τις εμπειρίες τους σε ένα ομαδικό πνεύμα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μία μόνο φορά, στις 18/02/2020 και ώρα 17.00 - 19.00, στα γραφεία του φορέα μας, οργανωμένη από τον οργανισμό μας, ο οποίος θα λειτουργήσει ως καθοδηγητής και συντονιστής.

 Πιο αναλυτικά, οι συμμετέχοντες , καθήμενοι κυκλικά, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν και να εκθέσουν τα επιχειρήματα  τους σχετικά με το hate speech, βοηθούμενοι από μία σειρά ερωτήσεων οι οποίες θα πραγματοποιούνται από τον facilitator. Η διαδικασία θα διαρκέσει 2 ώρες περίπου. Θα γίνει καταγραφή των δεδομένων που θα αντληθούν από τα λεγόμενα και την αφήγηση τους, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια τελική αναφορά η οποία θα βοηθήσει στο συνολικό πρόγραμμα.

 Τι είναι όμως ένα “focus group” ;

 Είναι ένας τύπος ομαδικής συνέντευξης ο οποίος είναι δομημένος με σκοπό να συλλεχθεί λεπτομερής γνώση για ένα συγκεκριμένο ζήτημα από επιλεγμένους συμμετέχοντες. Κατά την διάρκεια της συνάντησης της ομάδας, θα υπάρχουν ερωτήσεις οι οποίες θα συντονίζουν την συζήτηση, ωστόσο ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψη του και να δημιουργηθούν και νέες ερωτήσεις – θέματα προς συζήτηση.

 Που αποσκοπεί αυτή η δημιουργία του focus group?

 Η συνάντηση αυτή, όπως και η γενικότερη φιλοσοφία του προγράμματος στο οποίο εντάσσεται, στοχεύει:

  • Στην διερεύνηση των επιπτώσεων που έχει η λεκτική βία (hate speech) στα θύματα.
  • Στον εντοπισμό των διαφορετικών μορφών που μπορεί να έχει και τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει.
  • Στην εύρεση πιθανών τρόπων και λύσεων για τον περιορισμό του φαινομένου.

 Για να υποβάλλετε αίτηση συμμετοχής, πατήστε εδώ.

 Προθεσμία υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος 16/02/2020.

 

Πολιτική Απορρήτου

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αίτηση σας και το βιογραφικό σας, θα αποθηκευτούν σε ασφαλές μέρος για διάστημα 2 ετών. Κατόπιν θα επεξεργαστούν και αξιολογηθούν από τον οργανισμό. Τα προσωπικά δεδομένα που εκχωρείτε σε καμία περίπτωση δε θα μεταβιβαστούν σε τρίτο χωρίς την εκ νέου συγκατάθεση σας. Ο φορέας είναι έχει συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών δεδομένων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνει την μέγιστη προσοχή στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων. Σας γνωστοποιούμε επίσης το δικαίωμά σας, οποτεδήποτε μετά την παρούσα συγκατάθεσή να δηλώσετε ρητώς την διαγραφή των προσωπικών δεδομένων που συλλέχθηκαν από την παρούσα αίτηση. Μπορείτε να διαβάσετε την πολιτική απορρήτου του φορέα εδώ.

Πολιτική μη διάκρισης & ίσων ευκαιριών

Ο φορέας ακολουθεί αρχές μη διάκρισης και ίσων ευκαιριών τόσο κατά την επιλογή των υποψηφίων, την ανέλιξη τους όσο και στην καθημερινότητα στον χώρο εργασίας. Είναι δεδομένο για εμάς πως καμία διάκριση ή διακριτική μεταχείριση δε θα γίνει ανεκτή λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, γενεαλογικών καταβολών, θρησκευτικών ή άλλων πεποιθήσεων, αναπηρίας ή χρόνιας ασθένειας, ηλικίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου ή άλλης κατάστασης στον χώρο εργασίας. 

Οι σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων, φορέα και εργαζομένων καθώς και εργαζομένων και συνεργατών, διέπεται από αρχές μη διάκρισης και ίσης μεταχείρισης, βάσει όσων προβλέπονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και τις οδηγίες 2000/78/ΕΚ και 2000/43/ΕΚ. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να συμφωνούν με τους παραπάνω όρους. Ο φορέας στηρίζει καθώς επίσης και ενθαρρύνει κάθε είδους διαφορετικότητας και αυτο οφείλουν να το σέβονται και οι εργαζόμενοι του. Καμία διάκριση δε θα γίνεται αποδεκτή μέσα στο εργασιακό περιβάλλον και στις σχέσεις μεταξύ των εργαζομένων.

 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr