1 θέση για EVS στην Ιταλία για 10 μήνες (October 2018-June 2019)

1 θέση για EVS στην Ιταλία για 10 μήνες (October 2018-June 2019)

1 θέση για EVS στην Ιταλία για 10 μήνες (October 2018-June 2019)
Όλα
Εθελοντικά προγράμματα (ΕVS, Solidarity Corps)

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων σε συνεργασία με τον φορέα Mine Vaganti NGO,  εξασφάλισαν 2 θέσεις για συμμετέχοντες/ουσές από Ελλάδα (18 – 30 ετών)  σε πρόγραμμα εθελοντικής εργασίας μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus Plus και της υποδράσης Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS), για 10 μήνες . Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 10/09/2018.

Το πρόγραμμα λαμβάνει χώρα στην περιοχή Σασάρι στην Σαρδηνία και βασίζεται στην υποστήριξη και δημιουργία εκ νέου δράσεων για την ευαισθητοποίηση πάνω στις δράσεις το φορέα υποδοχής και γύρω από το μεταναστευτικό θέμα. Επίσης στη δημιουργία δράσεων σε Youth Centers και δραστηριοτήτων σε παιδιά μετά το βασικό πρόγραμμά τους  στο σχολείο Istituto Paritario Pitagora. Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως την διαμονή, τη μετακίνηση του/της συμμετέχοντα/ουσας (μέχρι 180 ευρώ), την ιατροφαρμακευτική του/της ασφάλειας, την εκμάθηση της Ιταλικής γλώσσας, ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του/της και για τη διατροφή.

Το πρόγραμμα βασίζεται στην αντιμετώπιση του ζητήματος της ανεργίας των νέων, αναπτύσσοντας τις ικανότητες των εθελοντών, ιδίως στους τομείς της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικότητας γενικά.

Το πρόγραμμα καλύπτει πλήρως την διαμονή, τη μετακίνηση του/της συμμετέχοντα/ουσας (μέχρι 180 ευρώ), την ιατροφαρμακευτική του/της ασφάλειας, ένα μηνιαίο χρηματικό ποσό για τις ανάγκες του/της και για τη διατροφή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ και η αίτηση συμμετοχής εδώ. Θα πρέπει επίσης να συμπληρωθεί η αίτηση από το φορέα φιλοξενίας εδώ. Καταληκτική ημερομηνία 10/04/2018. Για τυχών ερωτήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο evs@usbngo.gr

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr