Local Network

Local Network

Local Network

Οι Ενωμένες Κοινωνίες Βαλκανίων, έπειτα από 10 συναπτά έτη εμπειρίας  στον τομέα Ευρωπαϊκών εθελοντικών προγραμμάτων, όπως το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης ( πρώην Εθελοντική Ευρωπαϊκή Υπηρεσία) αποφάσισε να στηρίξει  την κοινωνία των πολιτών δημιουργώντας ένα δίκτυο πιστοποιημένων φορέων προάγοντας τις αρχές της Αλληλεγγύης και του εθελοντισμού. 

Το δίκτυο μας αποτελείται από αξιόλογους φορείς με σημαντική προσφορά στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης  οι οποίοι λειτουργούν ως φορείς υποδοχής νέων ανθρώπων ηλικίας 18-30 ετών οι οποίοι παρέχουν εθελοντική εργασία και στηρίζουν το έργο των οργανώσεων αυτών.

Στόχος μας είναι η υποστήριξη των φορέων οι οποίοι έχουν την θέληση αλλά δεν έχουν την δυνατότητα ή την τεχνογνωσία να συμμετέχουν σε αντίστοιχες δραστηριότητες.

Την δεδομένη χρονική στιγμή το Δίκτυο αποτελείται από 9 φορείς , συμπεριλαμβανομένου και του φορέα μας, οι οποίοι συνολικά φιλοξενούν 33 εθελοντές από διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οι φορείς αυτοί είναι:

Fix in Art:                                              

 

To Fix in Art είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται από το 2011 και βρίσκεται στο παλιό ιστορικό εργοστάσιο ζυθοποιίας Fix. Ο οργανισμός λειτουργεί ως κόμβος για επαγγελματίες και ερασιτέχνες καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και συμβάλλει στη μοναδική ατμόσφαιρα που περιβάλλει αυτό το μέρος.  Στόχος είναι η προαγωγή της τέχνης  ως εργαλείο ανάπτυξης και προσφοράς στην κοινωνία.

 

Action Art

 

Η Action Art/ Εικαστική Δράση είναι χώρος εικαστικής παιδείας, αφήγησης παραμυθιών, δράσης και επικοινωνίας. Είναι μη Κερδοσκοπική εταιρεία και ιδρύθηκε το 2009.

Κύριο έργο της Action Art είναι:

 

  • Η διάδοση της Προφορικής Άυλης Κληρονομιάς. Η συμβολή στην αποκατάσταση της κοινωνικής και παιδαγωγικής λειτουργίας του παραμυθιού, του μύθου, του θρύλου και της αφήγησης,

•             η ανάπτυξη προγραμμάτων εικαστικής παιδείας. Η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων για την προσωπική, επαγγελματική ανέλιξη,

•             η προώθηση πολιτιστικών, εκπαιδευτικών και διαπολιτισμικών προγραμμάτων, πολυγλωσσικών αφηγήσεων

 

AddArt                                

 

Η "AddArt" αποτελεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με αντικείμενο τη συνεισφορά και προώθηση του πολιτισμού. Ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη.


Βασικοί στόχοι της AddArt είναι η προώθηση του πολιτισμού στο ευρύ κοινό και η δημιουργία πρωτότυπων έργων που θα φέρουν κοινωνικά μηνύματα.
Για να πετύχει τους στόχους της, η "AddArt" διοργανώνει ποικίλες δράσεις πολιτιστικού και κοινωνικού περιεχομένου όπως εκδηλώσεις και φεστιβάλ με επίκεντρο τις εικαστικές, οπτικοακουστικές και ψηφιακές τέχνες.

 

Thessaloniki Pride

 

Το Thessaloniki Pride είναι μια οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών, που σκοπό έχει την ενίσχυση της κοινωνικής ορατότητας των γκέι, λεσβιών, αμφί, τρανς, ίντερσεξ και γενικότερα κάθε μειονότητας με βάση το σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα ή τα χαρακτηριστικά φύλου, καθώς και την υποστήριξη της ισότητας και των δικαιωμάτων τους στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή.

Το Thessaloniki Pride ιδρύθηκε την άνοιξη του 2012 με σκοπό αρχικά τη διοργάνωση του ομώνυμου φεστιβάλ σε μια περίοδο που οι δημιουργικές δυνάμεις της πόλης διένυαν μια περίοδο αναγέννησης. Μετά την απροσδόκητα μεγάλη επιτυχία του πρώτου Thessaloniki Pride, η οργάνωση ενδυναμώθηκε και επέκτεινε τις δραστηριότητές της και σε άλλα πεδία.

 

eduACT 

 

Η EduACT είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το 2013 έχοντας ως στόχο την εισαγωγή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην εκπαιδευτική διαδικασία ενώ κύριο πεδίο δράσης είναι η εκπαιδευτική ρομποτική.

 

To όραμα της eduACT είναι να φέρουμε την εκπαίδευση του μέλλοντος, σήμερα! Εισάγοντας την έννοια της καινοτομίας στην εκπαιδευτική διαδικασία, στοχεύει στο να αναδείξει ταλέντα των νέων παιδιών, προσφέροντας το ερέθισμα για δημιουργικότητα. Έρευνα και παιχνίδι, μάθηση και διασκέδαση συνδυάζονται για να δώσουν χρήσιμες επαγγελματικές δεξιότητες για το μέλλον των αυριανών καινοτόμων.  Η eduACT είναι ο διοργανωτής του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League (FLL).

 

ARSIS

Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων

 

Η ΑΡΣΙΣ είναι κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται από το 1992 για την υποστήριξη των παιδιών και των νέων και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους. Λειτουργεί με κέντρα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Κοζάνη και την Αλεξανδρούπολη, ενώ έχει αναπτύξει δραστηριότητες και σε πολλές άλλες πόλεις.

 

Το όραμα της ΑΡΣΙΣ είναι μία κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους τους νέους και σεβασμό στα δικαιώματα τους, όπως αυτά αναφέρονται στην ελληνική και διεθνή νομοθεσία, ιδίως τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

 

Φάρος του Κόσμου

 

Το κέντρο Νεότητας «Φάρος του κόσμου» είναι ένας χώρος προστασίας και δημιουργικής απασχόλησης των Νέων του Δενδροποτάμου που λειτουργεί με την φροντίδα και την αγάπη της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Μέσα από τον διαρκή και αδιάκοπο αγώνα του έχει όχι μόνο αναδείξει τα προβλήματα της περιοχής αλλά έχει βρει πρωτοπόρες λύσεις σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η εργασία.

Ο Φάρος του κόσμου βρίσκεται διαρκώς δίπλα σε όλους όσους τον έχουν ανάγκη και φωτίζει τον δρόμο προς την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

 

Thess Checkpoint 

 

To «Checkpoint»  αποτελεί μονάδα πρόληψης και εξέτασης του HIV  και ηπατίτιδας B, C και ξεκίνησαν το ταξίδι τους το 2015 στην Αθήνα και το 2017 στη Θεσσαλονίκη. Υλοποιούν δράσεις προαγωγής της εξέτασης για HIV και ηπατίτιδες Β και C, τόσο στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network
Local Network

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr