Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Ιστολόγια

usbngo 16 Οκτ 2018

Μια Ανταλλαγή Νέων στη Ρουμανία με στόχο ''την καλύτερη γνωριμία με την LGBTI+ κοινότητα, την ανταλλαγή εμπειριών και βιωμάτων''

Το  Milcoveni είναι ένα μικρό χωριο της Ρουμανίας, με όλα όσα περιμένεις από αυτό - κοτουλες, αγελαδιτσες, ηλικιωμένους, δρόμους με λακούβες. Και με ένα camp όπου θα γίνουν πραγματακια.

usbngo 04 Οκτ 2018

''...με μια λέξη να χαρακτηρίσω τη συγκεκριμένη ανεξίτηλη εμπειρία, αυτή θα ήταν ΕΥΤΥΧΙΑ!" Σχέδιο Κατάρτισης στην Ουγγαρία

Πραγματικά δε ξέρω από που να ξεκινήσω την περιγραφή αυτής της μοναδικής εμπειρίας που έζησα. Καλύτερα ας το πάρουμε από την αρχή. Πιο συγκεκριμένα, με το που διάβασα τη θεματολογία του συγκεκριμένου training course «keep calm and start coaching» ενθουσιάστηκα και έτσι έστειλα αμέσως αίτηση συμμετοχής. Ευτυχώς η ‘’ετυμηγορία’’ ήταν θετική και έτσι η περιπέτεια ξεκίνησε.

usbngo 07 Αυγ 2018

Αυτή η ανταλλαγή στην Ιταλία ήταν ''...μια εμπειρία ζωής χάρη στην σπουδαιότητα της αλληλεπίδρασης και του διαλόγου!''

Μια μοναδική εμπειρία έφτασε στο τέλος της αφήνοντας στις αποσκευές μας έντονα, απαράγραπτα και γοητευτικά συναισθήματα κατά την επιστροφή μας στην Ελλάδα που σίγουρα θα μας συντροφεύουν για πολύ καιρό ακόμη.

usbngo 07 Αυγ 2018

Εμπειρίες από το πρόγραμμα Gender Prespective in EU Mobility Programs στη Τουρκία!

Η εμπειρία μου στο πρόγραμμα ήταν game-changing καθώς άλλαξε τον τρόπο σκέψης μου και θεώρησης της διαφορετικότητας και της πολυπολιτισμικότητας. Η επαφη με άτομα από όλη την Ευρώπη και όχι μόνο, η συζήτηση μαζί τους, τα παιχνίδια, οι δραστηριότητες, η εξερεύνηση της Σμύρνης, οι ατελείωτες συζητήσεις, οι διαφωνίες μας... όλα θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και στην καρδιά μου.

usbngo 12 Ιουλ 2018

''Έμαθα λοιπόν να λέω ναι σε νέα πράγματα και να τα αντιμετωπίζω σαν περιπέτειες!'' Εμπειρίες μιας εθελόντριας στην Λετονία

9 μήνες. Μπορεί να αναρωτηθεί κανείς αν 9 μήνες είναι αρκετοί για να αποκτήσει κανείς μια αντιπροσωπευτική εικόνα του τρόπου ζωής  σε μια ξένη χώρα. Έχοντας ζήσει 9 μήνες στη Λετονία μέσω του προγράμματος EVS μπορώ να πω ότι ναι είναι αρκετό το διάστημα αυτό για να ζήσεις όμορφα πράγματα, να αποκτήσεις μοναδικές εμπειρίες και να δοκιμάσεις δραστηριότητες που δεν είχες ξαναδοκιμάσει ποτέ. Κοιτώντας πίσω δεν μπορώ παρά να είμαι  ευγνώμων για όσα έζησα.

usbngo 12 Ιουλ 2018

Σκέψεις και εμπειρίες μίας εκπαιδευτικής εβδομάδας στις όχθες του Γουαδαλκιβίρ

Φέρνοντας στο νου μου την – προ ολίγων εβδομάδων- συμμετοχή μου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα « From Labour Market to Labour Makers » που έλαβε χώρα στη Σεβίλλη ( 16/6 -23/6 ), ένα πλατύ χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπο μου. Για 7 μέρες νέοι και νέες από διαφορετικές χώρες επικοινωνούσαν και αντάλλαζαν εκατέρωθεν εμπειρίες, κατανοώντας πως η διαφορετικότητα και η πολυπολιτισμικότητα αποτελούν πλούτο και συνάμα χρήσιμο εργαλείο στη νέα παγκοσμιοποιημένη πραγματικότητα.

usbngo 10 Ιουλ 2018

Μη τυπική μάθηση, ευκαιρίες για νέους και καλλιτεχνική έκφραση - αυτή είναι η εμπειρία μιας εθελόντριας στη Πορτογαλία

Βρίσκομαι στην Πορτογαλία εδώ και δυόμιση μήνες ως εθελόντρια evs για το πρόγραμμα footprints με θέματα τη μη τυπική εκπαίδευση και την πολιτιστική ανταλλαγή.

usbngo 06 Ιουλ 2018

Περνώντας την Άνοιξη σε εθελοντικό πρόγραμμα στην Πολωνία!

Αυτή την άνοιξη (Απρίλης-Ιούνης) είχα την ευκαιρία να ζήσω στην Πολωνία για 2 μήνες, στην όμορφη πόλη του Leszno, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα P.E.A.C.E. του Erasmus+.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου