Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Το Charm II επανέρχεται!

Το Charm II επανέρχεται!
Completed Program

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Civic Help for Anti-Racism Measures in youth work – CHARM II», θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, στη Βόρεια Ελλάδα, τα τρία πρώτα μονοήμερα σεμινάρια κατάρτισης πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» διοργανώνουν 6 μονοήμερα σεμινάρια κατάρτισης, πάνω στις θεματικές «ΕVS & Αναπηρία» και «ΕVS & Φύλο». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φορείς και συλλόγους που στηρίζουν και προωθούν τις αξίες του εθελοντισμού ή ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα της Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 8 ώρες , θα ολοκληρώνεται εντός μιας ημέρας και θα συμμετέχουν τουλάχιστον 10 άτομα από κάθε φορέα. Όλα τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στους χώρους του κάθε φορέα/ οργανισμού, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τους φορείς.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μονοήμερο σεμινάριο κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στον «Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού» (http://www.almazoisthes.gr) του Ν. Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο μονοήμερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στην οργάνωση «Οικογένεια και Παιδί» (http://www.oikogeneiakaipaidi.gr), ενώ το τρίτο θα λάβει μέρος την Παρασκευή 5  Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Εθελοντισμού και Ανάπτυξης στην Καβάλα.

Τα υπόλοιπα τρία σεμινάρια που έχουν προγραμματισθεί θα υλοποιηθούν μέχρι τέλη του μήνα σε άλλες τρεις οργανώσεις στην Αθήνα. Στόχος όλων των σεμιναρίων είναι να προωθηθεί ο διάλογος μεταξύ των φορέων και οργανώσεων, αλλά και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί στην κατάρτιση θα συμμετάσχουν εθελοντές, προσωπικό και μέλη των φορέων που προαναφέρθηκαν, με σκοπό να καταρτιστούν πάνω σε νέες πρακτικές και εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε επόμενες δράσεις και εκπαιδεύσεις.

Τα σεμινάρια κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του CHARM project (www.charmingyouth.eu), που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Fundamental Rights and Citizenship Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Share

Δείτε Επίσης

Completed Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα «From Idea to Europe»

Active Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα Quartiers en crise, jeunesse en mouvement / ACT

31/12/2016 -31/12/2018

Active Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα Gender Perspective in EU Mobility Programs

Active Program

Αναζητούμε 5 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Ιταλία Ιούλιος 2017 – Ιανουάριος 2018. Προθεσμία υποβολής αίτησης 24/04/2017

Active Program

Αναζητούμε 4 συμμετέχοντες για να λάβουν μέρος στο Youth Seminar Living together in Europe: Our Challenge! 7 - 13 Μαίου 2017, Θεσσαλονίκη

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 03/03/2017.

Active Program

REACH-OUT: Ενδυναμώνοντας τους youth workers να προσεγγίσουν τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα για τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο. Αναζητούνται 2 άτομα για να πάρουν μέρος στα σχέδια κατάρτισης και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα. Πρώτο πρόγραμμα 30/11 - 08/12/2016, Vrnjacka Banja, Σερβία. 

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα "Play for Inclusion" - Αναζητούμε 2 άτομα που θα λάβουν μέρος σε σχέδιο κατάρτισης στη Σερβία και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 20/10/2016