Το Charm II επανέρχεται!

Το Charm II επανέρχεται!

Το Charm II επανέρχεται!
Όλα
Rights, Equality and Citizenship

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Civic Help for Anti-Racism Measures in youth work – CHARM II», θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, στη Βόρεια Ελλάδα, τα τρία πρώτα μονοήμερα σεμινάρια κατάρτισης πάνω στα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων» διοργανώνουν 6 μονοήμερα σεμινάρια κατάρτισης, πάνω στις θεματικές «ΕVS & Αναπηρία» και «ΕVS & Φύλο». Τα σεμινάρια απευθύνονται σε φορείς και συλλόγους που στηρίζουν και προωθούν τις αξίες του εθελοντισμού ή ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα της Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας (EVS).

Το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 8 ώρες , θα ολοκληρώνεται εντός μιας ημέρας και θα συμμετέχουν τουλάχιστον 10 άτομα από κάθε φορέα. Όλα τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στους χώρους του κάθε φορέα/ οργανισμού, χωρίς να επιβαρύνουν οικονομικά τους φορείς.

Συγκεκριμένα, το πρώτο μονοήμερο σεμινάριο κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου, στον «Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού» (http://www.almazoisthes.gr) του Ν. Θεσσαλονίκης. Το δεύτερο μονοήμερο σεμινάριο θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου, στην οργάνωση «Οικογένεια και Παιδί» (http://www.oikogeneiakaipaidi.gr), ενώ το τρίτο θα λάβει μέρος την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, στο Κέντρο Εθελοντισμού και Ανάπτυξης στην Καβάλα.

Τα υπόλοιπα τρία σεμινάρια που έχουν προγραμματισθεί θα υλοποιηθούν μέχρι τέλη του μήνα σε άλλες τρεις οργανώσεις στην Αθήνα. Στόχος όλων των σεμιναρίων είναι να προωθηθεί ο διάλογος μεταξύ των φορέων και οργανώσεων, αλλά και να συμβάλλουν στην ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών.

Αξίζει να σημειωθεί στην κατάρτιση θα συμμετάσχουν εθελοντές, προσωπικό και μέλη των φορέων που προαναφέρθηκαν, με σκοπό να καταρτιστούν πάνω σε νέες πρακτικές και εργαλεία, τα οποία θα μπορούσαν να φανούν χρήσιμα σε επόμενες δράσεις και εκπαιδεύσεις.

Τα σεμινάρια κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του CHARM project (www.charmingyouth.eu), που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Fundamental Rights and Citizenship Programme της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr