#GetUpStandup (2017-2019)

#GetUpStandup (2017-2019)

#GetUpStandup (2017-2019)
Όλα
Europe For Citizens

Το #GetUpStandup αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση, σχετικά με την ανάμνηση, την κοινή ιστορία και τις αρχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της ΕΕ. Μέσα από την απομνημόνευση των ιστορικών γεγονότων του γερμανικού φοιτητικού κινήματος, της άνοιξης της Πράγας, του Γαλλικού Μαΐου 1968, του ιταλικού κινήματος του 1968 και των αντιδικτατορικών κινήσεων στην Ισπανία και την Ελλάδα, θα εξετάσουμε τις διαφορές μεταξύ των πολιτικών κινημάτων και των πολιτικών δικαιωμάτων από το 1968 μέχρι σήμερα!

Οι συμμετέχουσες χώρες είναι η Κύπρος, η Τσεχική Δημοκρατία, η Ελλάδα, η Γερμανία, η Ιταλία και η Πολωνία. Συνολικά θα συμμετάσχουν 10 οργανώσεις, δύο από κάθε χώρα.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του προγράμματος, κάθε οργάνωση θα οργανώσει μια δημόσια παρέμβαση, με στόχο να εμπλέξει τους παρευρισκόμενους σε συζητήσεις, σχετικά με τα προηγούμενα και τρέχοντα κινήματα πολιτικών δικαιωμάτων και την κατανομή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στη δεύτερη φάση, δύο οργανώσεις κάθε χώρας θα διοργανώσουν δημόσιο διάλογο, σχετικά με την κατανομή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε τοπικό επίπεδο, συγκρίνοντας τις προαναφερθείσες ιστορικές στιγμές, με τις σημερινές και τους τρόπους, με τους οποίους οι πολίτες υποστηρίζουν αυτά τα δικαιώματα. Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων της νεολαίας, του αστικού και του κυβερνητικού τομέα.

Η τρίτη φάση του προγράμματος, θα είναι διασκέψεις διαρθρωμένου διαλόγου, μία σε κάθε χώρα. Στόχος θα είναι η εκπόνηση αποτελεσματικών εργαλείων για τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των πολιτών στην υπεράσπιση και την ενεργότερη δημοκρατική συμμετοχή. Τα αποτελέσματα και οι συστάσεις αυτής της διάσκεψης θα συγκεντρωθούν σε πολιτικά έγγραφα, τα οποία θα διανεμηθούν στους αρμόδιους φορείς κάθε χώρας.

Η τελευταία φάση του προγράμματος, τα διεθνή μαθήματα κατάρτισης, θα ολοκληρωθεί στην Κύπρο, την Ιταλία και την Τσεχική Δημοκρατία. Κάθε training course, θα εξετάσει τη θεωρία και τις πρακτικές της υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ΕΕ, εστιάζοντας στις προαναφερθείσες χρονικές περιόδους και σήμερα. Επιπλέον, κάθε training course θα επικεντρωθεί στον τομέα, που έχει εμπειρία κάποια χώρα. Για παράδειγμα, στην Κύπρο, το μάθημα κατάρτισης, θα εστιάσει στα Ανθρώπινα Δικαιώματα σε ζώνες συγκρούσεων.  

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr