Το ιστολόγιο του/της usb

Η εμπειρία της Μαρίας που δεν είναι καθόλου "κλισέ"

Η εμπειρία της Μαρίας που δεν είναι καθόλου "κλισέ"

Αν έπρεπε να περιγράψω την εμπειρία μου μέσω του προγράμματος  European Solidarity Corps με μια μόνη λέξη αυτή θα ήταν εξέλιξη. Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος δίνεται μια ευκαιρία σε άτομα 18-30 ετών να εξερευνήσουν τον εαυτό τους και να αναπτύξουν πτυχές  του χαρακτήρα τους που ούτε αυτοί τις γνώριζαν. Ακούγεται «κλισέ», αλλά εγώ με σιγουριά μπορώ να πω πως δεν είναι. Ξαφνικά βρέθηκα σε μια ξένη χώρα, σε μια ξένη πόλη με άτομα τριγύρω μου άγνωστα, δίχως να γνωρίζω την γλώσσα της χώρας αυτής.

Τι είναι το YouthPass;

Τι είναι το YouthPass;

To YouthPass είναι ένα πιστοποιητικό που διεκδικεί κανείς αφού ολοκληρώσει τη συμμετοχή του σε προγράμματα ESC και Erasmus+. Στόχος του YouthPass είναι να βελτιώσει την αναγνώριση των μαθησιακών αποτελεσμάτων από τον ίδιο τον συμμετέχοντα και κατ’επέκταση να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την κοινωνική αναγνώρισή τους και την απασχολησιμότητά του.

Μη τυπική εκπαίδευση - Η βασική εκπαιδευτική μέθοδος των εθελοντικών προγραμμάτων ESC και Erasmus+

Μη τυπική εκπαίδευση - Η βασική εκπαιδευτική μέθοδος των εθελοντικών προγραμμάτων ESC και Erasmus+

Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που θα συναντήσει κανείς ως συμμετέχοντας σε προγράμματα ESC ή κινητικότητας νέων Erasmus+ εντάσσονται στο φάσμα της μη τυπικής εκπαίδευσης. Τί είναι όμως η μη τυπική εκπαίδευση και γιατί χρησιμοποιείται ως βασική μέθοδος;

Για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα καλύτερα, ας δούμε πρώτα τις άλλες δύο κύριες μορφές μάθησης, τη τυπική και την άτυπη.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Το ιστολόγιο του/της usb

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr