Το ιστολόγιο του/της usb

Μία Erasmus+ εμπειρία στην Κύπρο

Μία Erasmus+ εμπειρία στην Κύπρο

Νομίζω δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να περιγράφεις μια Erasmus+ εμπειρία σου σε κάποιον που δεν έχει βρεθεί σε ένα παρόμοιο πρόγραμμα στο παρελθόν. Είναι πολύ δύσκολο να μεταδοθούν τα συναισθήματα, οι γνώσεις και ό,τι άλλο ερέθισμα αποκτήθηκε σε ένα τέτοιο πρότζεκτ.

Biographies of Resistance

Biographies of Resistance

Τον Σεπτέμβριο του 2021, η ανταλλαγή νέων "Biographies of Resistance : meeting with the history of marginalized groups , between oppression and fight for human rights" πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Κροατία.

Το πρόγραμμα πραγματοποίηθηκε με τη συγχρηματοδότηση του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Κύριος σκοπός του προγράμματος  ήταν να εστιάσει στο θέμα της υποεκπροσώπησης περιθωριοποιημένων ομάδων όπως οι γυναίκες, οι εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, οι πρόσφυφες και οι μετανάστες κ.α.

 

75 years of memory – Young Roma and non Roma act against forgetting international conference

75 years of memory – Young Roma and non Roma act against forgetting international conference

Η Asociatia Nevo Parudimos, μαζί με το Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πολιτισμού των Γερμανών Σίντι και Ρομά (Documentation and Cultural Centre of German Sinti and Roma), φιλοξένησαν ένα διεθνές συνέδριο ως τελική εκδήλωση διάδοσης του έργου «75 Years of Memory – Young Roma and non-Roma Act Against Forgetting» που υποστηρίζεται από το Europe for Citizens. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας μεταξύ 05.12.2021 – 08.12.2021 με τη συμμετοχή 23 ατόμων από διαφορετικές χώρες και υπόβαθρα.

Μία Erasmus+ εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη

Μία Erasmus+ εμπειρία στην Κωνσταντινούπολη

Σαν την πρώτη μου συμμετοχή σε Erasmus+ μπορώ με σιγουριά να πω πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν μία τόσο ευχάριστη και ξεχωριστή εμπειρία που με έκανε να θέλω να αρπάξω όσες περισσότερες ευκαιρίες μπορώ έτσι ώστε να συμμετάσχω και σε πολλά άλλα προγράμματα. Πρώτα απ’ όλα, η γνωριμία με τόσα άτομα από διαφορετικές χώρες και η συνεχής αλληλεπίδραση μαζί τους μέσα σε ένα τόσο περιορισμένο χρονικό διάστημα διεύρυνε τους ορίζοντες του μυαλού μου και μου έδωσε να καταλάβω πως ένα νόμισμα δεν έχει μόνο μία πλευρά.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Το ιστολόγιο του/της usb

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr