Το ιστολόγιο του/της usb

Ενημέρωση και εργστήριο του προγράμματος Spread the Sign - Syria

Ενημέρωση και εργστήριο του προγράμματος Spread the Sign - Syria

Ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα είναι αυτό του Spread the Sign - Syria το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ευρωπαικό πρόγραμμα Erasmus+. Το πρόγραμμα σχετίζεται με την ψηφοποίηση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και την δημιουργία ενός ψηφιακού ηλεκτρονικού λεξικού. Στα πλαίσια της διάχυσης έγινε ενημέρωση και εργαστήριο σε μια ομάδα 12 νέων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ZOOM. 

Η εμπειρία της Άννας από ένα ESC πρόγραμμα όλο...χορό!

Η εμπειρία της Άννας από ένα ESC πρόγραμμα όλο...χορό!

Η εμπειρία που έζησα ως εθελόντρια στην Βαρκελώνη ήταν μια απο τις καλύτερες εμπειρίες της ζωής μου και όχι γιατί γνώρισα μια καινούργια χώρα με διαφορετική κουλτούρα και πολιτισμό αλλά κυρίως γιατί είχα την ευκαιρία να έρθω πιο κοντά στον εαυτό μου και να ανακαλύψω πράγματα για μένα που δεν γνώριζα πριν. Ήταν η αφετηρία για μεγάλες αποφάσεις για την ζωή μου και βρήκα που θα ήθελα να ζήσω μόνιμα και που είμαι πράγματικα ο εαυτός μου.

Εμπειρίες με άρωμα...ανατολής!

Εμπειρίες με άρωμα...ανατολής!

 
Την περασμένη άνοιξη συμμετείχα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα European Solidarity Corps, στο Ερζερουμ της Τουρκίας, μέσω του οργανισμού USB,  προσθέτωντας μια υπέροχη εμπειρία στη συλλογή μου. Ταξίδεψα σε νέα μέρη και ήρθα σε επαφή με ένα νέο πολιτισμό. 
Ο στόχος του προγράμματος είναι η εθελοντική εργασία με σκοπό την κοινωνική εξέλιξη και ανάπτυξη της αλληλεγγύης στον κόσμο.

'Ο ακτιβισμός είναι το ενοίκιο που πληρώνω για την διαμονή μου στην Γη!'

'Ο ακτιβισμός είναι το ενοίκιο που πληρώνω για την διαμονή μου στην Γη!'

Σύμφωνα με την Wikipedia, ο ακτιβισμός ως έννοια ανήκει γενικά στη ρεαλιστική σκέψη και στον εθελοντισμό. Με τον όρο αυτό δηλώνεται χαρακτηριστικά όχι τόσο η θεωρητική αντίληψη του ανθρώπου περί του κόσμου γύρω του, όσο η θέλησή του να τον διαμορφώσει ανάλογα με τις επιθυμίες του «επί τω βέλτιστω», με την ανάλογη δράση του.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Το ιστολόγιο του/της usb

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr