Τηλ.: 2310 215 629      Mail: info@usbngo.gr | Επικοινωνία
  • English
  • Ελληνικά

Seed of Change

Completed Program

Το ‘’Seed of Change’’ ήταν ένα πρόγραμμα με στόχο την ενίσχυση του ρόλου και την ενεργό συμμετοχή των νέων που προέρχονται από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ειδικά τους νέους που προέρχονται από μειονεκτούσες αστικές συνοικίες, προκειμένου να συμβάλλουν σε μια δίκαιη κοινωνία η οποία θα μπορεί να εγγυηθεί τα κοινωνικά δικαιώματα στο πραγματικό πλαίσιο της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Η στρατηγική του προγράμματος προέβλεπε μια ολοκληρωμένη προσέγγιση στα θέματα της πρόσβασης των κοινωνικών δικαιωμάτων, τη συμμετοχή των νέων και την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Βασίστηκε σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στην εκπαίδευση και την υπεράσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων με αποτέλεσμα να αποσκοπεί σε ένα βιώσιμο αντίκτυπο. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 12 μηνών και έλαβαν μέρος 160 νέοι συμμετέχοντες, ηλικίας 15 έως 20 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες του Παλέρμο (Ιταλία), της Βαρκελώνης (Ισπανία), της Χάγης (Ολλανδία), της Θεσσαλονίκη (Ελλάδα), Ναϊρόμπι (Κένυα) , Κατμαντού (Νεπάλ), Μπογκοτά (Κολομβία) και Μπουένος Άιρες (Αργεντινή). Οι έμμεσοι δικαιούχοι ήταν 1648 νέοι που προέρχονται από μειονεκτούσες γειτονιές.

Περισσότερες πληροφορίες: www.seedofchange.ceipes.org

Share

Δείτε Επίσης

Completed Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα «From Idea to Europe»

Active Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα Quartiers en crise, jeunesse en mouvement / ACT

31/12/2016 -31/12/2018

Active Program

Μακροχρόνιο πρόγραμμα Gender Perspective in EU Mobility Programs

Active Program

Αναζητούμε 5 άτομα για συμμετοχή σε μακροχρόνιο πρόγραμμα κατάρτισης και δράσης με θέμα τον ενεργό πολίτη και την σύνδεση και συνεργασία με ενεργούς πολίτες άλλων χωρών.  Ελβετία – Ιταλία Ιούλιος 2017 – Ιανουάριος 2018. Προθεσμία υποβολής αίτησης 24/04/2017

Active Program

Αναζητούμε 4 συμμετέχοντες για να λάβουν μέρος στο Youth Seminar Living together in Europe: Our Challenge! 7 - 13 Μαίου 2017, Θεσσαλονίκη

Καταληκτική ημερομηνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος 03/03/2017.

Active Program

REACH-OUT: Ενδυναμώνοντας τους youth workers να προσεγγίσουν τους νέους μετανάστες και πρόσφυγες

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα για τον διαθρησκευτικό και διαπολιτισμικό διάλογο. Αναζητούνται 2 άτομα για να πάρουν μέρος στα σχέδια κατάρτισης και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα. Πρώτο πρόγραμμα 30/11 - 08/12/2016, Vrnjacka Banja, Σερβία. 

Active Program

Διεθνές πρόγραμμα "Play for Inclusion" - Αναζητούμε 2 άτομα που θα λάβουν μέρος σε σχέδιο κατάρτισης στη Σερβία και σε τοπικές δράσεις στην Ελλάδα.

Καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων 20/10/2016