«Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα»: Νέος κύκλος σεμιναρίων!

«Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα»: Νέος κύκλος σεμιναρίων!

«Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα»: Νέος κύκλος σεμιναρίων!
Όλα
Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν νέα σεμινάρια κατάρτισης πάνω στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με στόχο την εκπαίδευση των νέων στην κατανόηση, τη χρήση και αξιοποίηση αυτών.Το πρώτο σεμινάριο του νέου κύκλου, με τίτλο «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα», θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, (Πολυχώρο Τέχνης «ΦΙΞ in art»), 13-15 Μαρτίου 2015. Η κατάρτιση απευθύνεται σε εθελοντές του φορέα και σε 8 νέους Έλληνες, που ενδιαφέρονται για τη θεματική και θα ήθελαν να πάρουν μέρος.

Συγκεκριμένα, το σεμινάριο «Δημοσιογραφία και Νέα Μέσα» απευθύνεται σε νέους, 18- 35 ετών, που ενδιαφέρονται να καταρτιστούν, μέσω διαδραστικών μεθόδων, και να ασχοληθούν, με θέματα όπως η δημοσιογραφία, το ρεπορτάζ, η συγγραφή άρθρων, οι συνεντεύξεις και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου είναι οι συμμετέχοντες να εκπαιδευτούν πάνω σε θεματικές, πτυχές και αρχές της δημοσιογραφίας. Αναλυτικότερα, παρέχεται κατάρτιση πάνω σε όλα τα στάδια που αφορούν  στη συγγραφή άρθρων, στις τεχνικές συνέντευξης (προετοιμασία και σχεδιασμός της συνέντευξης, προσέγγιση του ερωτώμενου, αντιμετώπιση τυχών προβλημάτων –δυσκολιών και στον τρόπο καταγραφής και απομαγνητοφώνησης), στο ρεπορτάζ και το φωτο-ρεπορτάζ. Ακόμη, οι νέοι-έες θα αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που αφορούν στη διάχυση της πληροφορίας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ορθή χρήση αυτών και στη σημασία τους στη σύγχρονη ζωή και στη δημοσιογραφία.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε 8 νέους- νέες, που ενδιαφέρονται για τη συγκεκριμένη θεματική και για τα ΜΜΕ, γενικότερα. Σημαντικό κρίνεται, οι υποψήφιοι συμμετέχοντες να ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος και σε μελλοντικές δραστηριότητες του φορέα μας, αξιοποιώντας τις γνώσεις που τους παρέχει η κατάρτιση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η συγκεκριμένη κατάρτιση απευθύνεται και στους εθελοντές της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας του φορέα μας, οι οποίοι ασχολούνται με τα Μέσα Ενημέρωσης της U.S.B.. Για το λόγο αυτό, είναι απαραίτητη η γνώση της αγγλικής γλώσσας, ώστε να είναι δυνατή η συνεργασία και αλληλεπίδραση μεταξύ όλων των συμμετεχόντων.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Έξοδα διαμονής και διατροφής δεν καλύπτονται από το πρόγραμμα, ωστόσο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή και άτομα εκτός Θεσσαλονίκης, εφόσον είναι σε θέση να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διατροφής.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος, μπορείτε να απευθυνθείτε στο info@usbngo.gr, μέχρι τη Δευτέρα, 2/3/2015.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr