Οι πολίτες μπροστά. Η κοινωνία ακούει! - Communities Driving Change

Οι πολίτες μπροστά. Η κοινωνία ακούει! - Communities Driving Change

Όλα
Εκπαιδευτικά Εργαστήρια
Εθελοντισμός

Έλα κι εσύ στην ανοιχτή συνάντηση στα γραφεία μας για να συζητήσουμε θέματα που αφορούν τον τόπο μας, τη Θεσσαλονίκη. Δεν πρόκειται για ομιλία ή συνέδριο, αλλά για μία συνάντηση με σκοπό να εκφραστούν ανάγκες, γνώμες και προβλήματα που αφορούν την κοινωνία μας, και κυρίως τρόπους με τους οποίους μπορούν να βρεθούν λύσεις σε αυτά. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει συντονισμένο διαλόγο και διαδραστικές μεθόδους έκφρασης και ανταλλαγής ιδεών σε ευχάριστα πλαίσια.

Μέσω του προγράμματος ¨Communities Driving Change¨ κάνουμε την έναρξη για τη χάραξη μιας μεθοδικής συμμετοχής των πολιτών στην λήψη αποφάσεων που αφορούν τον τόπο τους και την κοινότητα στην οποια ζουν. Αυτή η πρώτη συνάντηση θα αποτελέσει κομβικό σημείο του προγράμματος, καθώς σκοπός της είναι να εξερευνηθούν οι μηχανισμοί / τρόποι με τους οποίους μπορεί κανείς να επηρεάσει την λήψη αποφάσεων στην κοινωνίαΕίναι μόνο οι εκλογές; Λειτουργούν οι συλλογές υπογραφών;  Σε ποια πρόσωπα μπορούμε να απευθυνθούμε για να ακουστούμε; Αναγνωρίζοντας τους τρόπους συμμετοχής στα κοινωνικά δρώμενα θα ξεκαθαρίσουμε την βάση πάνω στην οποια μπορούμε να κινηθούμε για να επικοινωνήσουμε τις ανάγκες μας, κάτι το οποιο θα ακολουθήσει στα επόμενα βήμα του προγράμματος.

Σε περιμένουμε για να συνεισφέρεις με τις ιδέες σου και τα θέματα που σε αφορούν και θα ήθελες να δεις να αλλάζουν. Αν δεν σου είναι προφανή, δεν πειράζει. Έλα για να τα βρούμε!

Δεν χρειάζεται κάποια εξειδικευμένη γνώση, ούτε να είσαι ακριβιστής/-ίστρια. Αρκεί να είσαι ένας απλός / μία απλή πολίτης!

Πρόγραμμα συνάντησης

  • Γνωριμία
  • Παρουσίαση του προγράμματος και της στρατηγικής του
  • Συζήτηση περί τρόπων συμμετοχής στην κοινωνία σαν πολίτες
  • Συζήτηση περί αναγκών, προβλημάτων και πρωτοβουλιών που αφορούν την Θεσσαλονίκη
  • Επόμενα βήματα

Η συνάντηση θα γίνει στις 17.00 την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στα γραφεία μας Balkan Heart, Αλ. Δελμούζου 8,  546 35, Θεσσαλονίκη και αναμένεται να διαρκέσει 1 ώρα και 30 λεπτά.

Για να προετοιμαστούμε κατάλληλα για την συνάντηση, θέλουμε να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου εδώ στη λίστα εγγραφών.

Περισσότερες πληροφορίς για το πρόγραμμα Communities Driving Change μπορείς να βρεις εδώ.

Για τυχόν απορίες, επικοινώνησε με τον Ζάχο στο zach@usbngo.gr ή στο  231 021 5629.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr