Σεμινάρια σε φορείς "Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας"

Σεμινάρια σε φορείς "Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας"

Σεμινάρια σε φορείς "Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας"
Όλα
Εκπαιδευτικά Εργαστήρια

Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων διοργανώνουν 6 μονοήμερα σεμινάρια κατάρτισης απευθυνόμενα σε 6 διαφορετικές οργανώσεις και φορείς από όλη την Ελλάδα που ασχολούνται ενεργά με το πρόγραμμα της «Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας| Εuropean Voluntary Service- EVS». Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του «Civic Help for Anti-Racism Measures in youth work – CHARM II» και θα περιλαμβάνουν θεματικές που αφορούν στην προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στην καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων.

Ο κύριος στόχος των σεμιναρίων είναι η ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των εθελοντών των οργανισμών που δραστηριοποιούνται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στο πρόγραμμα της «Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας». Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της κατάρτισης θα αναλυθούν θεματικές όπως «EVS & Διαφορετικότητα», «EVS & αναπηρία» και «EVS & φύλο» και θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις γύρω από διάφορες πτυχές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με τον τρόπο αυτό, τα σεμινάρια φιλοδοξούν να θέσουν προβληματισμούς και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία και τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα σε θεμελιώδεις έννοιες και αξίες που συναντούν καθημερινά στο χώρο εργασίας τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων θα προταθούν νέες πρακτικές και εργαλεία, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τους συμμετέχοντες σε επόμενες δράσεις και εκπαιδεύσεις. Τέλος, το σεμινάριο αποσκοπεί να προωθηθεί το διάλογο μεταξύ των φορέων και οργανώσεων, αλλά και να συμβάλλει στην ενίσχυση της δικτύωσης και της συνεργασίας της κοινωνίας των πολιτών.

Η κατάρτιση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά, από εκπαιδευτές του προγράμματος CHARM II, ενώ το περιεχόμενο και η μεθοδολογία του σεμιναρίου κατάρτισης βασίζονται σε ήδη επεξεργασμένο μοντέλο, που έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε προηγούμενα σεμινάρια κατάρτισης και ανταποκρίνεται απόλυτα στις ανάγκες των οργανώσεων και φορέων που δραστηριοποιούνται στο πρόγραμμα της «Ευρωπαικής Εθελοντικής Υπηρεσίας».

Το κάθε σεμινάριο θα διαρκεί 8 ώρες και θα ολοκληρώνεται εντός μιας ημέρας. Από κάθε οργανισμό θα πρέπει να συμμετάσχουν τουλάχιστον 10 άτομα και να δεσμευτούν ότι θα λάβουν μέρος από την αρχή έως το τέλος του σεμιναρίου. Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε κάθε συμμετέχοντα, καθώς και στον φορέα/οργάνωση για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα CHARM II. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στους χώρους του κάθε φορέα/ οργανισμού.

Για εκδήλωση ενδιαφέροντος και περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στο projects@usbngo.gr, έως 1/8/2014.

Η υλοποίηση όλων των μονοήμερων σεμιναρίων κατάρτισης θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ οι ακριβείς ημερομηνίες των σεμιναρίων κατάρτισης θα οριστούν με βάση τη διαθεσιμότητα των οργανώσεων και των εκπαιδευτών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι οργανώσεις- φορείς που θα συμμετάσχουν δεν επιβαρύνονται οικονομικά, καθώς τα έξοδα συμμετοχής καλύπτονται από το πρόγραμμα,“Civic help for anti-racist measures in youth work – CHARM II”.

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr