Blog

USB

Ε-motional E-rasmus+ E-xperience

Από τις 3 μέχρι τις 13 Απριλίου 2023 άτομα από διάφορες χώρες της Ευρώπης ( Ελλάδα, Σλοβακία, Τσεχία, Βέλγιο, Πορτογαλία) βρεθήκαμε σε ένα ζεστό χώρο στη Modra της Σλοβακίας και συνδημιουργήσαμε με την τεράστια στήριξη και συνεισφορά των εκπαιδευτών μας έναν υπέροχο κύκλο. Σε αυτόν τον κύκλο γνωριστήκαμε, μοιραστήκαμε από καρδιάς, ακούσαμε τους γύρω μας, δεθήκαμε και φυσικά εκπαιδευτήκαμε μέσω της εμπειρίας αλλά και των δραστηριοτήτων και συζητήσεων στη συναισθηματική νοημοσύνη. Γνωριστήκαμε με τον όρο και τον αναλύσαμε στα βασικά του στοιχεία. Κάθε δραστηριότητα ή συζήτηση που ακολούθησε ήταν άμεσα συνδεδεμένη με το θέμα και μας βοήθησαν μέσα από τη σύνδεση με τη φύση, το θέατρο, το παιχνίδι και τις συζητήσεις μας να έρθουμε πιο κοντά στην κατανόηση των συναισθημάτων μας και να γνωρίσουμε τεχνικές με τις οποίες μπορούμε να μοιραστούμε αυτό που μάθαμε με άλλους ανθρώπους. Ιδιαίτερα σημαντική  στιγμή για εμένα ήταν οι μέρες “Open Space” προς το τέλος του προγράμματος, στις οποίες είχαμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουμε εμείς δραστηριότητες πάνω στο θέμα και να τις μοιραστούμε μεταξύ μας, ως ανταλλαγή πρακτικών αλλά και ως ένα τρόπο να γνωρίσουμε τον εαυτό μας από την πλευρά των προπονητών αυτή τη φορά. Και φυσικά, ο κύκλος τον οποίο δημιουργούσαμε κάθε βράδυ γύρω από ένα κερί και με εμπιστευτικότητα 24 άτομα μοιραστήκαμε φόβους, όνειρα και τραγούδια. Ήταν μία πολύ ζεστή εμπειρία που θα έχει πάντα μια θέση μέσα μου και το μόνο που έχω να προσθέσω είναι «άντε, σειρά σου!».

Δάφνη

 

Χαίρομαι που τελικά έλαβα μέρος στο έργο Erasmus + που ονομάζεται « E-Motional Training», το οποίο έλαβε χώρα στη Σλοβακία τον περασμένο Απρίλιο.

Οι δραστηριότητες που κάναμε εκεί ήταν πολύ ενδιαφέρουσες και μου έδειξαν όλους τους τρόπους που μπορείς να δουλέψεις πάνω στον εαυτό σου ψυχολογικά και σωματικά. Απέκτησα πολλές γνώσεις για τον τρόπο που δουλεύουν τα συναισθήματα και το πόσο σημαντικό είναι να τα ακούς. Επειδή υπήρχαν πολλοί συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη είχα την ευκαιρία να γνωρίσω τον πολιτισμό τους, την κουλτούρα και τον τρόπο ζωής τους κάνοντας ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί τους, ενώ παράλληλα ήμασταν περιτριγυρισμένοι από μια υπέροχη και γαλήνια φύση.

Ήταν σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία και εύχομαι να γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι για αυτές τις ευκαιρίες και να μην φοβηθούν να πάρουν μέρος.

Δημήτρης

 

Η εμπειρία μου στο erasmus+ E-Motional στη Modra της Σλοβακίας είναι κάτι που σίγουρα θα θυμάμαι όλη μου τη ζωή. Το μέρος ήταν τόσο ονειρικό και εμπνευσμένο. Η φύση ήταν παντού καθώς ερχόταν η άνοιξη. Οι άνθρωποι που γνώρισα ήταν όλοι τόσο ενδιαφέροντες, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Τόσες πολλές προσωπικότητες, όλες τόσο μοναδικές. Τους γνώρισα όλους, γελάσαμε, κλάψαμε, και σίγουρα διασκεδάσαμε και αποκτήσαμε τόσες πολλές εμπειρίες. Αυτό που έμαθα με βοήθησε να δεθώ περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω μου, και με τον εαυτό μου. Η εμπειρία με βοήθησε να γίνω καλύτερος άνθρωπος και να εκφράσω τον καλύτερο εαυτό μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που γνώρισα που μοιράστηκαν τις ιστορίες τους και που μου έδωσαν τόσες πολλές καλές αναμνήσεις. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτές, που ήταν αυτοί που το έκαναν αυτό, χωρίς αυτούς τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατό. Η προσπάθεια και η θέλησή τους με έκαναν να δουλέψω πιο σκληρά!

Ρομίνα

Οι U.S.B υλοποιούν δράσεις, εκπαιδευτικά, κοινωνικά και εθελοντικά προγράμματα κινητικότητας και ενδυνάμωσης νεολαίας. Στόχοι, είναι η κοινωνική ενσωμάτωση, η δημιουργία και υποστήριξη δικτύου ενεργών πολιτών και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους.

Newsletter

* indicates required