" Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η επίσκεψη στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, στο Αστυνομικό Τμήμα του Πλίμουθ καθώς και η ενημέρωση για το απαρτχάιντ σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική"

" Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η επίσκεψη στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό, στο Αστυνομικό Τμήμα του Πλίμουθ καθώς και η ενημέρωση για το απαρτχάιντ σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική"

" Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η επίσκεψη στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό,  στο Αστυνομικό Τμήμα του Πλίμουθ καθώς και η ενημέρωση για το απαρτχάιντ σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική"

Στις 3 με 11 Δεκέμβρίου του 2019 συμμετείχαμε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα (Study Visit) με τίτλο «Social Integration of Refugees” στο Πλίμουθ της Αγγλίας. Το Πλίμουθ είναι μια όμορφη πόλη, ιστορική με κάτοικους  χαμογελαστούς και ευδιάθετους. Τα άτομα της οργάνωσης ήταν φιλόξενα και φρόντιζαν να είναι δίπλα μας σε κάθε απορία ή δυσκολία που αντιμετωπίσαμε. Μέσω διάφορων τεχνικών όπως  καταιγισμό ιδεών, ανταλλαγή ρόλων  και διάφορα παιχνίδια, διαλέξεις και περιηγήσεις  ανταλλάξαμε απόψεις, ιδέες και εμπειρίες και αποκτήσαμε χρήσιμες πληροφορίες για την κοινωνική ενσωμάτωση των προσφύγων στην Αγγλία   και στις συμμετέχουσες χώρες. Ιδιαίτερη εντύπωση μας προκάλεσε η επίσκεψη στον Βρετανικό Ερυθρό Σταυρό,  στο Αστυνομικό Τμήμα του Πλίμουθ καθώς και η ενημέρωση για το απαρτχάιντ σχετικά με τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Νότια Αφρική  από γυναίκα καθηγήτρια που μας μετέφερε τις προσωπικές της εμπειρίες. Με αυτόν τρόπο μας δόθηκε η ευκαιρία να δούμε από κοντά τις δράσεις και τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών στην πόλη Πλίμουθ. Φυσικά δεν έλειψε και η βραδιά γνωριμίας των συμμετεχόντων χωρών με ανταλλαγή φαγητών και μουσικής. Αξέχαστα μας έμειναν τα ιταλικά αμαρέττι μπισκοτάκια, τα τούρκικα λουκούμια και τα βρετανικά χριστουγεννιάτικα γλυκά… γιαμμυ!!

Απίστευτη εμπειρία!!!

Με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό,

Γιώργος, Ηρώ, Κώστας, Χριστίνα

 Erasmus+,

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr