Μία εμπειρία ζωής για τον Μανώλη

Μία εμπειρία ζωής για τον Μανώλη

Είμαι ο Μανώλης, είμαι 25 ετών κι έκανα εθελοντική εργασία σε μία φάρμα στο νησί Λας Πάλμας. Μέσα από την εμπειρία μου αυτή, έμαθα τι χρειάζεται ένα αγρόκτημα που στοχεύει να είναι αυτάρκες και διεύρυνα τους ορίζοντες μου με γνώσεις σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, την οικολογική κατασκευή, το κομπόστ, ακόμη και την κλασική γεωργία που είναι ο τομέας εξειδίκευσής μου κατά μια προσέγγιση.

Επιπλέον, μέσω της αλληλεπίδρασης με άλλους εθελοντές έμαθα τι σημαίνει να ζεις σε μια κοινότητα και είδα τις διαφορετικές αντιλήψεις και απόψεις που είχε ο καθένας μας και πόσα μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλον υπό τις συνθήκες ενός τέτοιου προγράμματος. Συνεχίζοντας με τον εθελοντισμό στο finca Luna είχα την ευκαιρία να ανακαλύψω μια εντελώς νέα για μένα χώρα, να αλληλεπιδράσω με τους ντόπιους και να εξερευνήσω τη φύση συμμετέχοντας σε δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κανό και ημερήσιες εκδρομές σε όλο το νησί μαζί με τους συναδέλφους μου εθελοντές και ντόπιους που γνώρισα εκεί.

Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να αρχίσω να εξοικειώνομαι με μια άλλη γλώσσα που ποτέ πριν δεν είχα εξασκηθεί και νομίζω ότι αυτό το πρόγραμμα σου δίνει την ευκαιρία να μάθεις μια νέα γλώσσα ακόμα περισσότερο από μερικά μαθήματα, καθώς μπορείς να εξασκηθείς με τους φυσικούς ομιλητές ένα γεγονός που σου δίνει πλήρη βύθιση στη γλώσσα.

Τέλος, συνολικά, η εμπειρία μου με το πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης ήταν κάτι που θα θυμάμαι για το υπόλοιπο της ζωής μου και με βοήθησε να γίνω το άτομο που είμαι σήμερα εξελίσσοντας τον εαυτό μου ατομικά και ως μέρος μιας κοινότητας.

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr