Το Erasmus+ ταξίδι του Μιχαήλ Πρόδρομου

Το Erasmus+ ταξίδι του Μιχαήλ Πρόδρομου

Erasmus + program R.I.O.T., 02-09 Οκτωβρίου 2021. 8 ημέρες που θα μου μείνουν αξέχαστες. 8 ημέρες γεμάτες δραστηριότητες, συζητήσεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Μέσα από το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες που κάναμε καθημερινά, έμαθα κάποια βασικά πράγματα για το τρόπος δημιουργίας  μιας διαδικτυακής καμπάνιας, πως να συνεργάζομαι με ανθρώπους ακόμη και αν οι ιδέες μας για το project είναι διαφορετικές και πως να βρίσκουμε όλοι μαζί κοινές λύσεις όταν διαφωνούμε. Παράλληλα είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούνε τα ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και να τις συγκρίνω με αυτές στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα μου, δυστυχώς, είναι ότι έχουμε πολλά βήματα ακόμη να κάνουμε.

Σε πιο προσωπικό επίπεδο, αρχικά είχα την ευκαιρία να μάθω να διαχειρίζομαι το άγχος μου όταν ταξιδεύω και ότι αυτό δεν είναι τελικά όσο δύσκολο μου ακουγόταν. Ακόμη και αν δεν ήξερα που πήγαινα, ρωτώντας (και με λίγη βοήθεια από τους καλούς μου φίλους , το google translate και το google maps)  έβρισκα πάντοτε τον δρόμο μου.

Στο κέντρο νεότητας όπου μέναμε, γνώρισα καταπληκτικούς ανθρώπους από όλη την Ευρώπη με τους οποίους έκανα "βαθιές" και ουσιώδεις  συζητήσεις γύρω από το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις ταυτότητες φύλου και τις απόψεις μας. Μοιραστήκαμε βιώματα, εμπειρίες, δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όντας ΛΟΑΤΚΙΑ+ άτομα καθώς και πως τα αντιμετωπίζουμε. Κάθε βράδυ μετά το χορό, τα τραγούδια, το γλέντι και τα πολλά ποτά, μας θυμάμαι να καθόμαστε και να μιλάμε για ώρες μέχρι το ξημέρωμα.

Τέλος, κατάλαβα πόσο μεγάλος είναι τελικά ο κόσμος μας, πόσα μέρη υπάρχουν για να δω και πόσους ανθρώπους για να γνωρίσω με τόσο διαφορετικές κουλτούρες. Ανυπομονώ για το επόμενο Erasmus+ πρόγραμμα που θα έχω την ευκαιρία να συμμετέχω.

Ευχαριστώ όλους όσους γνώρισα για αυτά που μου πρόσφεραν και φυσικά ευχαριστώ την United Societies of Balkans (U.S.B.) για αυτή την μοναδική εμπειρία!

Κενανίδης Μιχαήλ Πρόδρομος

 

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr