
Από τις 22 έως 28 Απριλίου είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα ‘Art for Earth’ ,στη Μασσαλία, της Γαλλίας. Αυτές τις έξι ημέρες, είχαμε την ευκαιρία να αποκομίσουμε χρήσιμες γνώσεις και δεξιότητες, όσον αφορά το περιβάλλον, με έμφαση στη βιωσιμότητα.
Ειδικότερα, μέσω της συμμετοχής μας σε μια σειρά workshops και small group activities, γνωρίσαμε εναλλακτικούς, φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους δημιουργίας(eco-printing, handmade paper, decopatch κα). Παράλληλα, βρεθήκαμε σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, με άτομα από δέκα χώρες, αναπτύσσοντας τις επικοινωνιακές και διαπροσωπικές μας δεξιότητες. Ακόμη, επισκεφθήκαμε τα γραφεία του hosting organization (Eurasia net), ενημερωθήκαμε σχετικά με την δράση του οργανισμού και πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον. Επιπλέον, είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε την πόλη της Μασσαλίας και να μάθουμε για την ιστορία και τον πολιτισμό της.
Συνολικά ήταν μια αξέχαστη εμπειρία, μέσω της οποίας όχι μόνο λάβαμε εφόδια και γνώσεις, μέσω της μη τυπικής μάθησης, αλλά εξελιχθήκαμε και σε προσωπικό επίπεδο!
Γεωργία Τεντζίδου
Καίτη Λειβαδίτη

