LOVE WON

LOVE WON

LOVE WON

Under the same sky - LGBT Community and society

11-20/10/2019 Murska Sobota, Slovenia 

 

Ήταν ένα πρόγραμμα διαφορετικό απ’ όσα έχω πάει. Ήταν 9 ημέρες γεμάτες εκπλήξεις. Το θέμα του προγράμματος είχε να κάνει το LGBTQ+ community και γενικά κατά της ομοφοβίας και υπέρ της αγάπης. Ήταν μια μοναδική εμπειρία, η οποία άφησε σε όλους γλυκές αναμνήσεις. 

-Λευτέρης
 

Το πρόγραμμα ήταν πραγματικά ιδιαίτερο. Το θἐμα αφορουσε τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα και αλληλεπιδρόντας με άτομα από τον χώρο, συνειδητοποιείς πόσο δρόμο έχουμε να κάνουμε ακόμη. Ειδικά, οι συμμετέχοντες χώρες ( Ρουμανία, Ελλάδα , Λιθουανία, Βουλγαρία , Σλοβενία ) αποτελούμε συντηρητικά στοιχεία της Ευρώπης και παρατηρήσαμε τις διαφορές αλλά και τις ποικίλες ομοιότητες που έχουμε πάνω σε αυτό το ζήτημα. Πολλά άτομα που έχουν υποστεί τραυματικές εμπειρίες , bullying και διάφορα άσχημα περιστατικά  λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού εξέφρασαν τους φόβους και τις ανησυχίες τους και όλοι μαζί προσπαθήσαμε να δώσουμε ελπίδα, δύναμη και αγάπη ο ένας τον άλλον. Και κάπως έτσι δεθήκαμε, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο δημιουργώντας όμως μια όμορφη ένωση που κατά κάποιο τρόπο συμπληρώναμε ο ένας τον άλλον. Την μέρα κάναμε τις δραστηριότητες και το βράδυ καθόμασταν συζητώντας, παίζοντας παιχνίδια και γελώντας με τις ώρες. Είναι ειλικρινά αξιοθαύμαστο να μαθαίνεις τόσα πράγματα και να δένεσαι με κάποιους ανθρώπους μεσα σε 10 μόλις μέρες. Ακόμη και αν είμαστε μακριά ξέρω ότι μας ενώνει κάτι πολύ όμορφο που θα αποτελεί μια αγαπημένη ανάμνηση. Και γιατί όχι ; Ας ξαναβρεθούν οι δρόμοι μας κάπου στο μέλλον.
- Νεφέλη  

 

Μία ωραία εμπειρία σε καταπράσινη χώρα! Άνθρωποι διαφορετικοί αλλά και ταυτόχρονα τόσο ίδιοι, με ένα χαμόγελο και την καλή τους διάθεση έκαναν το project πιο όμορφο και πιο δημιουργικό. Εις το επανιδείν! 

-Αλέξανδρος 

 

Το θέμα του προγράμματος ηταν πολύ ενδιαφέρον και κατά κύριο λόγο επίκαιρο . Δεν είχα ποτέ μου άλλοτε συμμετοχή  σε κάποιο πρότζεκτ όποτε δεν ήξερα τι να περιμένω παρόλα αυτά μόνο θετικές εντυπώσεις και γνώσεις αποκόμισα από αυτό το ταξίδι . Ολα αυτά σίγουρα δημιούργησαν το σπινθήρα ο οποιος θα με ωθήσει να δηλώσω συμμετοχή και σε αλλά προγράμματα 

-Βασίλειος Ξενοδοχίδης

 

Μια αξέχαστη εμπειρία με όμορφους και ξεχωριστούς ανθρώπους που θα μείνει ανεξίτηλη στη καρδιά και στο μυαλό όλων . Νιώθω πολύ χαρούμενη που  είχα την ευκαιρία να ζήσω ένα τέτοιο ταξιδι, ένιωσα ότι ήμουν την κατάλληλη στιγμή με τα κατάλληλα άτομα . Το θέμα ήταν αρκετά ενδιαφέρον και ήθελα να μάθω όλο και περισσότερα για αυτό. Το πρόγραμμα με ώθησε στο να αποβάλλω τελείως και το παραμικρό στερεότυπο και προκατάληψη που ίσως να είχα  και να υπερασπίζομαι τα δικά μου θέλω αλλά ακόμα παραπάνω των άλλων . Όλοι είμαστε ίσοι και έχουμε δικαίωμα στην αγάπη και την αποδοχή. 

•Γεωργία Σελπέση

 

 

Υπέροχη μπορεί να χαρακτηριστεί η εμπειρία μου στο project.Μην έχοντας ξανά συμμετάσχει σε άλλα προγράμματα,η ενότητα ,η δημιουργικότητα και το ευχάριστο κλίμα είναι αυτά που θα με κάνουν να ξανά συμμετάσχω στο μέλλον και σε άλλα προγράμματα.Οι ενδιαφέρον άνθρωποι γεμάτοι όρεξη για γνώση και εμπειρίες είναι αυτό που θα μου μείνει απ όλο το πρόγραμμα!

-Κωνσταντίνα

 

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr