Road To Employment

Road To Employment

Road To Employment

Το πρόγραμμα Road to employment ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία που με εξέπληξε ευχάριστα. Έχοντας συμμετάσχει στον παρελθόν σε πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με διαφορετικό οργανισμό, αν και είχα πολύ ευχάριστες εμπειρίες, δεν περίμενα ότι ένα τέτοιο πρόγραμμα μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία για ουσιαστική προσωπική εξέλιξη. Η εβδομάδα μας στην Κροατία ήταν για μένα μια ευκαιρία να δημιουργήσω ένα άρτιο βιογραφικό , να εξασκηθώ σε συνεντεύξεις για θέσεις εργασίας, ακόμα και να επιχειρήσω να βρω δουλειά σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Βέβαια, αυτό που καθόρισε την εμπειρία μου ήταν η επαφη με υπέροχους ανθρώπους τόσο από την ελληνική ομάδα, όσο και από τις υπόλοιπες χώρες, καθώς εάν και γνωριζόμασταν μόλις λίγες μέρες, καταφέραμε να δεθούμε ,να συνεργαστούμε και να συνεισφέρουμε όλοι στη δημιουργία μιας πολύ ευχάριστης ατμόσφαιρας.

 

Στις 15 - 23 Οκτωβρίου συμμετείχα στο πρόγραμμα ανταλλαγής νέων με τίτλο Road to employment, στην πόλη Djakovo της Κροατίας. Είναι το τρίτο πρόγραμμα στο οποίο συμμετέχω και αδιαμφισβήτητα ήταν το καλύτερο από όλες τις απόψεις. Συγκεκριμένα, αυτό που εκτίμησα περισσότερο από όλα ήταν πως σε αυτό το πρόγραμμα είδα και έμαθα πράγματα τα οποία δεν είχα μέχρι στιγμής την ευκαιρία, όπως ήταν η σύνταξη ενός σωστού βιογραφικού, η αναπαράσταση συνέντευξης για δουλειά, τι περιμένει κάποιος να δει σε μια συνέντευξη από τον υποψήφιο, ποιοι είναι οι βασικοί τομείς που πρέπει να λάβουμε υπόψιν για την οργάνωση μιας νέας επιχείρησης, κ.α.
Επίσης, το κλίμα ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες και διοργανωτές ήταν εξαρχής πολύ θερμό, φιλικό και γενικότερα ήμασταν κατά κύριο λόγο όλοι μία ομάδα. 
Συνοψίζοντας, ήταν μια από τις καλύτερες εμπειρίες που κάθε νέος πρέπει να ζήσει.
Ελπίζω, να μου δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχω και σε επιπλέον προγράμματα, τα οποία θεωρώ πως είναι εμπειρίες ζωης, μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις και να συναναστραφείς με καινούργιους και διαφορετικούς ανθρώπους, αλλά και να προσεγγίσεις θέματα με εναλλακτικούς (informal) τρόπους που συμβάλλουν στην επέκταση του τρόπου σκέψης σου.
Μαρία Δαμίγου 

Road To Employment, Croatia, Erasmus+, CET platform

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr