Seminar - Where is myself-power?

Seminar - Where is myself-power?

Seminar - Where is myself-power?

Τον Νοέμβρη του 2019 είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στην πανέμορφη Ισπανία ,και συγκεκριμένα στις περιοχές της Καταλονίας και της Βασκικής Χώρας, να γνωρίσουμε νέες κουλτούρες και ενδιαφέροντες ανθρώπους και να περάσουμε μαζί τους 8 αξέχαστες μέρες. Η χαρά και ο ενθουσιασμός όλων μας ήταν μεγάλος που βρισκόμασταν σε μία τόσο όμορφη χώρα που πρώτη φορά επισκεπτόμασταν και της οποίας είχαμε την ευκαιρία να εξερευνήσουμε διαφορετικά μέρη. Από την πρώτη κιόλας στιγμή που συναντηθήκαμε με την ελληνική ομάδα δέσαμε απίστευτα ,κάτι που με το πέρασμα των ημερών ενισχύθηκε όλο και περισσότερο και που συνέβαλε στο να βρισκόμαστε μονίμως σε χαρούμενη διάθεση. Φυσικά, το θετικό κλίμα ενισχύθηκε μόλις γνωρίσαμε και τους συμμετέχοντες των άλλων χωρών καθώς και τους τοπικούς οργανωτές της KAEBNAI οι οποίοι ήταν πάντα φιλικοί, υποστηρικτικοί, εξυπηρετικοί και δημιουργικοί.

Το ταξίδι μας ξεκίνησε με πρώτο προορισμό την Βαρκελώνη όπου περάσαμε δύο υπεργεμάτες μέρες ,αφού δεν χάσαμε καθόλου χρόνο και με το που προσγειωθήκαμε ,ξεκινήσαμε να εξερευνούμε την πόλη και να τριγυρνάμε στα γραφικά στενά της και σε δρόμους με κτίρια απίστευτης αρχιτεκτονικής. Η πόλη είναι μαγευτική καθώς συνδυάζει πολλά διαφορετικά στοιχεία, το παλιό με το μοντέρνο και το αστικό με το φυσικό τοπίο. Η παραμονή μας στην Βαρκελώνη ολοκληρώθηκε με βόλτα στην παραλία της barcelonetas και άραγμα στην αμμουδιά ,απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα και χαζεύοντας  τους γύρω μας που είτε άραζαν με την παρέα τους ακούγοντας μουσική είτε έπαιζαν με τα σκυλιά τους είτε  έκαναν ποδήλατο και ρόλερς.

 Επόμενος προορισμός ήταν το Μπιλμπάο, όπου παρ’όλη τη σύντομη παραμονή μας ,η πόλη μας γοήτευσε με την αρχιτεκτονική της, τις γοτθικές εκκλησίες, τα πολύχρωμα κτίρια, τους πλακόστρωτους δρόμους ,τα funky μπαρ/tavernas με pinchos και tapas και τα arty μαγαζάκια.

Έπειτα, σειρά είχε η πόλη της Ερρεντερία ,μίας μικρής ,επαρχιακής πόλης με φυσικό τοπίο και γραφική ομορφιά, όπου έλαβε τόπο το πρόγραμμα. Την εγκατάστασή μας στο hostel ,όπου ήταν και ο χώρος διεξαγωγής του προγράμματος, ακολούθησαν οι πρώτοι χαιρετισμοί και η γνωριμία με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Εξαιρετικά ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι ήδη από την πρώτη κιόλας αλληλεπίδρασή μας δεν υπήρχε καμία αμηχανία ή διστακτικότητα μεταξύ των συμμετεχόντων αλλά αντιθέτως όλοι ήταν απίστευτα φιλικοί και άνετοι, κάτι που συνέβαλε στο να σπάσει αμέσως ο πάγος και να αρχίσουν τα πρώτα αστεία και οι πλάκες. Έπειτα, αποφασίστηκαν από κοινού όλων κάποιοι κανόνες ,ώστε να εξασφαλιστούν η καλύτερη συμβίωση και η ομαλότερη διεξαγωγή του προγράμματος, κανόνες που τηρηθήκαν απόλυτα από όλους μέχρι την ολοκλήρωση του, ενώ στη συνέχεια συζητήθηκαν οι στόχοι του προγράμματος και οι προσδοκίες του κάθε συμμετέχοντα. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, μιλήσαμε για την αυτό-ενδυνάμωση, πώς την ορίζει ο καθένας, τρόπους ανάπτυξης και ενίσχυσής της, επικεντρωθήκαμε στους εαυτούς μας ,στην σύνδεσή μας με τον εσωτερικό μας κόσμο και στην αυτοέκφρασή μας. Οργανωθήκαμε σε ομάδες, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να ανταλλάσουμε γόνιμα τις ιδέες μας ώστε να δημιουργούμε ένα κοινό αποτέλεσμα, αναλάβαμε πολλούς και διαφορετικούς ρόλους, εργαστήκαμε σε διαφορετικά projects και παρακολουθήσαμε και  δημιουργήσαμε δικά μας workshops. Φυσικά, από το πρόγραμμα δεν έλειψαν τα παιχνίδια και τα energizers που συνέβαλαν στο να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να εξοικειωθούμε με τον χώρο. Από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του προγράμματος ήταν η διαπολιτισμική βραδιά, όπου μάθαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τον πολιτισμό κάθε χώρας που συμμετείχε και διασκεδάσαμε απίστευτα πολύ. Φυσικά, στις αξιομνημόνευτες στιγμές πρέπει να αναφέρουμε και την επίσκεψή μας στην πόλη του Σαν Σεμπαστιάν, που μας εντυπωσίασε με τα παραδοσιακά κτίρια, τα μπαρόκ στενά, τα άπειρα μαγαζιά με pintxos και την ιστορία της πόλης που μας διηγήθηκαν οι τοπικοί εθελοντές που είχαν αναλάβει την ξενάγησή μας στην πόλη. Αποκορύφωμα της επίσκεψής μας στο Σαν Σεμπαστιάν ήταν η ανάβαση στον πράσινο λόφο Monte Igeldo με το τελεφερίκ από τον οποίο η θέα ,παρ’όλο τον συννεφιασμένο και βροχερό καιρό ,ήταν μαγευτική. Η παραμονή μας στο Σαν Σεμπαστιάν συνεχίστηκε και το βράδυ ,εξερευνώντας την νυχτερινή ζωή της πόλης, πηγαίνοντας από μπαρ σε μπαρ με εναλλαγές στα μουσικά ακούσματα από ισπανική ποπ σε ισπανική πανκ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος αποκομίσαμε αμέτρητες αναμνήσεις και εμπειρίες, μάθαμε πράγματα για τους εαυτούς μας, εμπνευστήκαμε από τους ανθρώπους που γνωρίσαμε και σίγουρα ξαναθυμηθήκαμε ότι πάντα αξίζει να βγεις από το comfort zone σου και να εξερευνήσεις αυτόν τον κόσμο που έχει τόσα αμέτρητα πράγματα να σου προσφέρει. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο δένεσαι με άγνωστους ανθρώπους μέσα σε τόσες λίγες μέρες και το πώς δημιουργείς μαζί τους δεσμούς που πάντα θα σας ενώνουν μέσω των κοινών σας αναμνήσεων και στιγμών. Συνοψίζοντας ,ήταν μία από τις καλύτερες εμπειρίες μας ,που σίγουρα θα ξανακάναμε ,και κάτι που κάθε νέος πρέπει να ζήσει.

Τill next time, KALIMOTXO!

ΕΥΑΝΘΙΑ-ΜΑΡΘΑ ΤΣΩΤΣΟΥ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ LORENTS, ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΛΛΟΣΗ.

Kaebnai, Erasmus+

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr