Off the trial

Off the trial

Πρόσφατα ολοκληρώσαμε το έργο «Off the trial», το οποίο συντονίζει το Ίδρυμα Furora. Το έργο είχε ως στόχο να εξοπλίσει 36 νεαρά άτομα, που χαρακτηρίζονται από χαμηλότερο επίπεδο αυτο-αποτελεσματικότητας από τους συνομηλίκους τους, με εργαλεία και δεξιότητες για να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική ζωή, να ενισχύσουν την αίσθηση της δράσης τους και να βρουν εσωτερική ισορροπία μέσω τεχνικών ενσυνειδητότητας.
Οι κύριοι στόχοι του έργου επικεντρώθηκαν σε τρεις βασικούς άξονες:

  1. Ενίσχυση της Αυτογνωσίας των Συμμετεχόντων: Πρωταρχικός στόχος ήταν να παρασχεθούν στους συμμετέχοντες εργαλεία για τη βαθύτερη κατανόηση των συναισθημάτων τους και την καλύτερη ρύθμιση των απαντήσεων στις προκλήσεις. Οι τεχνικές ενσυνειδητότητας, όπως ο ενσυνείδητος διαλογισμός και οι ασκήσεις αναπνοής, ήταν ζωτικής σημασίας καθώς ενισχύουν τις δεξιότητες συγκέντρωσης και παρουσίας, θεμελιώδεις για την αποτελεσματική διαχείριση του άγχους και την κατεύθυνση της ζωής τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τομέα.
  2. Ανάπτυξη Διαπροσωπικών Δεξιοτήτων: Μια άλλη ζωτική πτυχή του έργου ήταν να δοθεί η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να αποκτήσουν και να βελτιώσουν δεξιότητες απαραίτητες στην αγορά εργασίας και στην καθημερινή ζωή, όπως αποτελεσματική ομαδική εργασία, αποτελεσματική απόδοση υπό πίεση χρόνου, προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες και καινοτόμες προσεγγίσεις επίλυσης προβλημάτων . Ολοκληρωμένα εργαστήρια και ομαδικές προσομοιώσεις σχεδιάστηκαν για να επιτρέψουν στους συμμετέχοντες να εξασκήσουν και να ενισχύσουν αυτές τις δεξιότητες σε ένα ελεγχόμενο αλλά ρεαλιστικό περιβάλλον, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία τους για τις προκλήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.
  3. Εμφαση στην ατομικότητα και Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Σχεδιασμού και Εφαρμογής: Ένας άλλος στόχος ήταν η υποστήριξη των συμμετεχόντων στη βαθύτερη ανακάλυψη του εαυτού τους - προσδιορίζοντας τα δυνατά σημεία, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά τους και ορίζοντας στόχους ζωής μαζί με στρατηγικές για την επίτευξή τους. Αυτές οι δραστηριότητες είχαν ως στόχο να συμβάλουν στην αυξημένη αποτελεσματικότητα στο σχεδιασμό και την εκτέλεση τόσο επαγγελματικών όσο και προσωπικών ενεργειών, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να χτίσουν μια επαγγελματική πορεία ευθυγραμμισμένη με τις ατομικές τους προδιαθέσεις και φιλοδοξίες.

Βασικό στοιχείο του έργου ήταν μια ανταλλαγή νέων που πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 25 Ιουνίου 2023, στο Murzasichle. Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, οι συμμετέχοντες συμμετείχαν σε διάφορες δραστηριότητες ενσυνειδητότητας, όπως καθοδηγούμενους διαλογισμούς, ασκήσεις συνειδητής αναπνοής και πρακτικές αναστοχασμού. Αυτές οι δραστηριότητες σχεδιάστηκαν για να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να καλλιεργήσουν την αυτογνωσία, τη συναισθηματική νοημοσύνη και την αίσθηση της παρουσίας στη στιγμή. Αυτή η εμπειρία ήταν ένα σημείο καμπής για πολλούς συμμετέχοντες, βοηθώντας τους να υιοθετήσουν μια νέα προσέγγιση για την αντίληψη της παρούσας στιγμής και την ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στην καθημερινότητά τους.

Share: 

Θέλεις να μαθαίνεις πρώτος τα U.S.B νέα; Συμπλήρωσε το email σου και ακολούθησέ μας στα social media!

Newsletters

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
  • +30 2310 215 629
  • info@usbngo.gr